ΥΛΙΚΑ 4 μεγάλα ψάρια (πεσκανδρίτσα ή κοκκινόψαρο) 4 κρεμμύδια 3 πατάτες 4 κλωναράκια σέλινο 4 καρότα 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι σουπέ 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 3 λίτρα νερό 2 αυγά χυμό από 2 λεμόνια αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου 3 λίτρα νερό, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, αλάτι, πιπέρι και ολόκληρα τα λαχανικά. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 με 20 λεπτά.
- Καθαρίζουμε τα ψάρια και αφού πρώτα τα βάλουμε μέσα σε ένα τούλι, τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 10 με 15 λεπτά περίπου.
- Σε μια μεγάλη πιατέλα, βγάζουμε τα λαχανικά και τα ψάρια και τους ρίχνουμε πιπέρι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 φλιτζάνια του τσαγιού από το ζωμό που έχουμε. Αφού το σουρώσουμε, ρίχνουμε και το ρύζι και βράζουμε.
- Όταν βράσει το ρύζι, μετά από 10 περίπου λεπτά, αυγοκόβουμε τη σούπα ως εξής: χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους και λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά – σιγά το ζωμό από τη σούπα, ώσπου το μίγμα να πάρει τη σωστή θερμοκρασία. Όταν έχει γίνει αρκετά ζεστό, το προσθέτουμε στη σούπα μας ανακατεύοντας συνεχώς.
- Η σούπα μας είναι έτοιμη. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
|