ΥΛΙΚΑ Για 4 άτομα 4 φέτες σολομού περίπου 200 γρ. η μίαΥΛΙΚΑ Για το μαρινάρισμα του σολομού 3 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα 2 κ.σ. λεμόνι Λίγο αλάτι Μπόλικο πιπέριΥΛΙΚΑ Για τη σάλτσα βουτύρου 1 κρασοπότηρο λευκό ξίδι Χωριό 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 1 μεγάλο κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ 100 γρ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος Αλάτι, λευκό πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Μαρινάρετε το σολομό με το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.
- Τον ψήνετε στη σχάρα του φούρνου σας στους 200ο Cκαι μέχρι να ροδίσει και από τις δυο μεριές, για περίπου 15 λεπτά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. - Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι ταυτοχρόνως το κρασί, το ξίδι και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
- Όταν ο όγκος των υλικών μειωθεί στο μισό βγάζετε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, ρίχνετε μέσα το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος και το δουλεύετε γρήγορα να ομοιογενοποιηθεί.
- Ρίχνετε μέσα και τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και ξαναβάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά για μια τελευταία βράση.
- Σερβίρετε τον ψητό σολομό μαζί με βραστές πατάτες και τον περιχύνετε με τη βουτυράτη σάλτσα.
|