Ψητός σολομός με σάλτσα βουτύρου
Απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ψάρι δίνοντας άρωμα και γεύση με Χωριό ελαιόλαδο και Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος.
204
Ψητό σολομό με σάλτσα βουτύρου

ΥΛΙΚΑ Για 4 άτομα

4 φέτες σολομού περίπου 200 γρ. η μία

ΥΛΙΚΑ Για το μαρινάρισμα του σολομού

3 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα 2 κ.σ. λεμόνι Λίγο αλάτι Μπόλικο πιπέρι

ΥΛΙΚΑ Για τη σάλτσα βουτύρου

1 κρασοπότηρο λευκό ξίδι Χωριό 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 1 μεγάλο κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ 100 γρ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος Αλάτι, λευκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαρινάρετε το σολομό με το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.
  2. Τον ψήνετε στη σχάρα του φούρνου σας στους 200ο Cκαι μέχρι να ροδίσει και από τις δυο μεριές, για περίπου 15 λεπτά.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα.

  1. Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι ταυτοχρόνως το κρασί, το ξίδι και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν ο όγκος των υλικών μειωθεί στο μισό βγάζετε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, ρίχνετε μέσα το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος και το δουλεύετε γρήγορα να ομοιογενοποιηθεί.
  3. Ρίχνετε μέσα και τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και ξαναβάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά για μια τελευταία βράση.
  4. Σερβίρετε τον ψητό σολομό μαζί με βραστές πατάτες και τον περιχύνετε με τη βουτυράτη σάλτσα.