ΥΛΙΚΑ 250 γρ. αλεύρι 175 ml. νερό 5 γρ. μαγιά 5 γρ. αλάτι 5 γρ. ζάχαρη 10 ml. Κορωνέικη Ποικιλία 50 γρ. ελιές Καλαμών, πλυμένες | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία.
- Προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο.
- Ζυμώνετε μέχρι να φτιάξετε μια ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι και είναι ελαφρώς ελαστική.
- Σκεπάζετε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλή σε μέγεθος.
- Στη συνέχεια, την ξαναζυμώνετε για να φύγει όλος ο αέρας και προσθέτετε τις ελιές καλαμών.
- Πλάθετε ένα καρβέλι και το βάζετε σε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσει.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 30 λεπτά περίπου.
|