ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μας το αλεύρι, το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος και το αλάτι, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά κρύο νερό , περίπου 8 κ.σ. και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν η ζύμη μας είναι πολύ ξερή, προσθέτουμε επιπλέον νερό.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να ηρεμήσει για 30 λεπτά.
- Βράζουμε τον αρακά για 3 λεπτά, σουρώνουμε και ξεπλένουμε σε κρύο νερό.
- Με ένα μίξερ χειρός κάνουμε πουρέ τον αρακά μαζί με το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, προσθέτουμε το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα 25 εκ. Φροντίζουμε η ζύμη μας να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και να εξέχει λίγο.
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη βάση και την περίμετρο.
- Απλώνουμε στη ζύμη αντικολλητικό χαρτί και τη γεμίζουμε με ξερά φασόλια.
- Βάζουμε τη ζύμη μας στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ελαφρά.
- Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί με τα φασόλια και ψήνουμε τη ζύμη μας για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί.
- Ενώ η ζύμη μας ψήνεται, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά.
- Σταδιακά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ύστερα τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τον πουρέ αρακά στη ζύμη, περιχύνουμε το μείγμα αυγού και πασπαλίζουμε με το Χωριό Ελαφρύ.
- Βάζουμε πάλι στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει και να ροδίσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει στην ταρτιέρα, αφαιρούμε τυχόν περισσεύματα ζύμης και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.