ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχάρι καθαρό χωρίς κόκκαλο 1 φλιτζάνι του τσαγιού και 2 κουταλιές της σούπας Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρεβίθια 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 1 μεγάλη ώριμη τομάτα κομμένη σε κύβους 1 – 2 κουταλάκια του γλυκού Τοματοπολτός Χωριό ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Αφού πλύνουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για τουλάχιστον 12 ώρες.
- Αφού μουλιάσουν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζουμε για 15 περίπου λεπτά.
- Στη συνέχεια, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι.
- Σε κατσαρόλα βαθιά τσιγαρίζουμε το τριμμένο κρεμμύδι με το λάδι για περίπου 3-4 λεπτά, ως ότου ξανθύνει.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το κρέας και ανακατεύουμε, για να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40-45 λεπτά.
- Όταν το κρέας μισοψηθεί (δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι), ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον τοματοπολτό διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό, την τομάτα και τα ρεβίθια.
- Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε τα αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε ακόμα 7-8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 40-50 λεπτά ακόμα.
- Όταν είναι έτοιμο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κύμινο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει ο χυμός παντού και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 5 λεπτά περίπου.
|