ΥΛΙΚΑ 500 γρ ρεβίθια στο νερό μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα 2 μέτριες πατάτες κομμένες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο 2 αυγά ½ κ.γ. κύμινο 2 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 3 κ.σ. αλεύρι 4 κ.σ. Χωριό γραβιέρα Ώριμη τριμμένη ½ κ.σ. φρέσκο μαϊντανό-άνηθο-δυόσμο Αλάτι-πιπέρι Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια και τις πατάτες. Σκεπάζουμε με κρύο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σουρώνουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπλέντερ προσθέρτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα αυγά, το κύμινο, τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μείγμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα ρεβίθια και χτυπάμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη γραβιέρα, ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
- Με ένα κουτάλι κάνουμε μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο) σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με γιαούρτι.
|