ΥΛΙΚΑ 1 κούπα του τσαγιού ρύζι Arborio 1 μέτριο μανιτάρι Portobello κομμένο σε κύβους 100 γρ λευκά μανιτάρια κομμένα σε κύβους 50 γρ βασιλομανίταρα αποξηραμένα (μουλιασμένα σε νερό για 30 λεπτά) Αλάτι – πιπέρι 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ λευκό κρασί 2 κ.τ.σ. Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη, τριμμένη 1 λίτρο ζωμό κότας 1 κ.τ.σ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.τ.σ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά) | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό βούτυρο και σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ρύζι, σωτάρουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Σκεπάζουμε με το ζωμό κότας και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και το νερό από τα αποξηραμένα.
- Όταν εξατμιστούν τα υγρά, δοκιμάζουμε το ρύζι (αν κρατάει, προσθέτουμε ζωμό, εκτός κι αν το προτιμούμε al dente).
- Μόλις χυλώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, την τριμμένη γραβιέρα και το αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά).
|