ΥΛΙΚΑ 2/3 φλιτζανιού Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο, ή Χωριό soft με ελαιόλαδο 1 μικρή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια 1 πράσο σε λεπτές ροδέλες 1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες ( ζυλιέν ) 1 μέτρια ντομάτα,αποφλοιωμένη, δίχως σπόρους, κομμένη σε κυβάκια 1½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα ½ κούπας λευκό ξηρό κρασί 3½ φλιτζάνια ζεστό ζωμό λαχανικών αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το πράσο, το καρότο και την ντομάτα, μέχρι να μαλακώσουν για 5-6 λεπτά .
- Προσθέτετε το ρύζι και το ανακατεύετε μέσα στα σοταρισμένα λαχανικά.
- Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε πάνω σε δυνατή φωτιά 3-4λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνετε με προσοχή αν ο ζωμός που θα χρησιμοποιήσετε είναι ήδη αλμυρός.
- Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών λίγο – λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς . Όταν το ρύζι απορροφήσει τον ζωμό ρίχνετε και άλλο συνεχίζοντας να ανακατεύετε το ρύζι.
- Συνεχίζετε την διαδικασία, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι εξωτερικά αλλά να κρατάει λίγο εσωτερικά (θα χρειαστεί 20′ περίπου)
- Κατεβάζετε το ριζότο από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο.
- Ανακατεύετε και σερβίρετε προσθέτοντας, αν το επιθυμείτε, Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη.
|