Ριζότο με μανιτάρια του Δημήτρη Σκαρμούτσου
Πλούσιο ριζότο με τσιγαρισμένα μανιτάρια σε Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, δεμένο με τυρί και Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος.
306
Ριζότο με μανιτάρια του Δημήτρη Σκαρμούτσου

ΥΛΙΚΑ

6 φλ. ζωμό κοτόπουλου 3 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 450 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, ψιλοκομμένα 450 γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα 2 κρεμμυδάκια, κομμένα 1 ½ φλ. ρύζι για ριζότο ½  φλ. λευκό κρασί Αλάτι Πιπέρι 3 κ.σ. σχοινόπρασο, κομμένο 4 κ.σ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 1/3 φλ. παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον ζωμό κοτόπουλου σε χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία σε μέτρια θερμοκρασία.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Aφαιρούμε τα μανιτάρια, μαζί με τα υγρά τους και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία και τσιγαρίζουμε εκεί τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό.
  6. Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
  7. Μόλις το ρύζι μας αρχίσει να ροδίζει , το σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  8. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
  9. Προσθέτουμε ½ φλ. ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  10. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ½ φλ. ζωμού, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός μας.
  11. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 15-20 λεπτά μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τον ζωμό μας και το ρύζι μας να γίνει αλτέντε.
  12. Αφαιρούμε το ριζότο μας από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, το σχοινόπρασο και την παρμεζάνα.
  13. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.