Σαγανάκι με Χωριό Φέτα και γαρίδες
Μια ιδανική πρόταση για να απολαύσουμε το ούζο με την παρέα. Προσθέτουμε Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα και δίνουμε ιδιαίτερη γεύση με φέτα Χωριό.
406
Σαγανάκι με Χωριό Φέτα και γαρίδες

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαρίδες μεγάλου μεγέθους 300 γρ. Χωριό Φέτα 1 νεροπότηρο ψιλοκομμένες τομάτες Χωριό 1 νεροπότηρο Ελαφρά συμπυκνωμένου χυμού τομάτας Χωριό 1 φλιτζάνι του καφέ Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα 1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο Λίγο αλάτι 1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Με υπομονή καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφός τους, κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. Τις απλώνετε σε ένα ταψί του φούρνου.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τις ψιλοκομμένες τομάτες Χωριό, τoν ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Χωριό, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και περιμένετε να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας κατά το ¼.
  4. Με αυτή τη σάλτσα περιχύνετε τις γαρίδες στο ταψί.
  5. Ψιλοκόβετε τη Φέτα Χωριό σε μικρά κομματάκια και το σκορπίζετε ανάμεσα από τις γαρίδες.
  6. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου ¾ στους 200ο.
  7. Σερβίρετε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.