ΥΛΙΚΑ 1 κιλό γαρίδες μεγάλου μεγέθους 300 γρ. Χωριό Φέτα 1 νεροπότηρο ψιλοκομμένες τομάτες Χωριό 1 νεροπότηρο Ελαφρά συμπυκνωμένου χυμού τομάτας Χωριό 1 φλιτζάνι του καφέ Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα 1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο Λίγο αλάτι 1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Με υπομονή καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφός τους, κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. Τις απλώνετε σε ένα ταψί του φούρνου.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τις ψιλοκομμένες τομάτες Χωριό, τoν ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Χωριό, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και περιμένετε να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας κατά το ¼.
- Με αυτή τη σάλτσα περιχύνετε τις γαρίδες στο ταψί.
- Ψιλοκόβετε τη Φέτα Χωριό σε μικρά κομματάκια και το σκορπίζετε ανάμεσα από τις γαρίδες.
- Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου ¾ στους 200ο.
- Σερβίρετε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
|