ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μύδια 300 γρ. φρέσκο χταπόδι 300 γρ. καλαμάρι 300 γρ. γαρίδες χυμό από 3 λεμόνια 6 κ.σ. Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό 50 γρ. Κόκκινο Ξίδι Χωριό 30 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο) 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 150γρ. ελιές Καλαμών Αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Πλένουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι του και χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα του.
- Πλένουμε τα καλαμάρια και τραβάμε προσεκτικά το κεφάλι μαζί με το μελάνι τους. Πετάμε το κεφάλι και τα σπλάχνα και τα καθαρίζουμε μέσα έξω με άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό μαζί με το χυμό 1 λεμονιού, το ξίδι και 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι.
- Προσθέτουμε το χταπόδι και τα καλαμάρια και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15’- 20’ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Βράζουμε σε 1/4 λίτρο νερό τα μύδια και τα ραντίζουμε με χυμό 1/2 λεμονιού.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με το χυμό 1/2 λεμονιού για 5’.
- Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κόβουμε τα καλαμάρια και το χταπόδι σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε σε μπολ όλα τα θαλασσινά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και την πιπεριά. Τα ραντίζουμε με το χυμό 1 λεμονιού, ρίχνουμε το Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό και ανακατεύουμε.
- Για να γίνει ακόμη πιο εύγευστη η σαλάτα, προσθέτουμε τις ελιές Καλαμών και σερβίρουμε.
|