ΥΛΙΚΑ 1 κιλό φρέσκες σαρδέλες 6-7 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες Χυμός 1 λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα για το τηγάνισμα Αλάτι, πιπέρι Ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά) | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας τα κεφάλια και τα εντόσθια.
- Πλένουμε τις σαρδέλες κάτω από άφθονο νερό, τις αλευρώνουμε και τις τοποθετούμε στο τηγάνι τη μία δίπλα από την άλλη και τις τηγανίζουμε.
- Αφού αφαιρέσουμε το λάδι από το τηγάνι γέρνοντας το σκεύος στο πλάι, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, τις πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό και βάζουμε το τηγάνι ξανά στη φωτιά.
- Το αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Αφού σερβίρουμε τις σαρδέλες σε μια πιατέλα, μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίσουμε από πάνω πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό.
|