ΥΛΙΚΑ 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ. Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο 5 αυγά 2 φλιτζάνια ζάχαρη 5 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη 1 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρας 2 βανίλιες 1 φλιτζάνι βραστό νερό | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε μία μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το Χωριό soft με ελαιόλαδο ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο, και ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη να λιώσει. Στη συνέχεια βάζουμε μέσα και το κακάο σιγά-σιγά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
- Βράζουμε το νερό σε ένα μπρίκι, το προσθέτουμε στο μίγμα και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι από το μίγμα με το οποίο θα περιχύσουμε στο τέλος τη σοκολατόπιτα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα κουζίνας τα αυγά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτουμε και το μίγμα που είχαμε προηγουμένως ετοιμάσει ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέτουμε στο τελικό μίγμα τις νιφάδες κουβερτούρας.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για ακριβώς 20 λεπτά στους 180C.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το μίγμα του κακάο που κρατήσαμε.
|