ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη της τάρτας
Για να κάνετε τη ζωή σας εύκολη χρησιμοποιήστε το οικιακό σας μίξερ και πιο συγκεκριμένα τον κάδο με τον αβγοδάρτη.
- Ρίξτε λοιπόν μέσα το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ρίξτε μέσα το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος.
- Χτυπήστε καλά το μίγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και να φαίνεται το μίγμα σαν σβολιασμένο.
- Στην συνέχεια ρίξτε μέσα τα αβγά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να αρχίσει να στρώνει και να γίνεται ομοιογενής. (Αν σας φανεί πολύ σφικτή συμπληρώστε λίγο νεράκι κουταλιά-κουταλιά.)
- Μαζέψτε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ. Κάντε την μπάλα και τυλίξτε την σε διάφανη μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε την να ξεκουραστεί 1-2 ώρες στο κάτω μέρος του ψυγείου.
- Όταν έλθει η ώρα της τάρτας ανοίξτε την σε χονδρό φύλλο πάχους περίπου ½ εκατοστού και τοποθετήστε την μέσα σ’ ένα ειδικό βουτυρωμένο σκεύος τάρτας.
Για τη γέμιση
- Κόβετε τη φέτα Χωριό Ορεινές Περιοχές σε μικρά κυβάκια και τη βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κόβετε το λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες και το ρίχνετε στο ίδιο μπολ με τη φέτα. Ρίχνετε μέσα τα κυβάκια της ντομάτας και μπόλικο τριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά τα υλικά και τα αδειάζετε μέσα στην τάρτα φροντίζοντας να σκορπιστούν ομοιόμορφα επάνω της.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε καλά τα αβγά με την κρέμα γάλακτος.
- Αδειάζετε το μίγμα προσεκτικά μέσα στην τάρτα χωρίς να το αφήσετε να ξεχειλίσει.
- Σκεπάζετε την ταρτιέρα με λαδόχαρτο, τη βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για περίπου ¾ της ώρας στους 180ο, αφαιρείτε το λαδόχαρτο και ψήνετε ακόμα για 10-15 λεπτά και μέχρι να κάνει από πάνω μια χρυσή κρούστα.
- Τη σερβίρετε ζεστή συνοδεύοντάς την με πράσινη σαλάτα.