ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε τη ζύμη:
- Χτυπάτε στο μίξερ το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν και το μίγμα να φαίνεται ότι έχει σβολιάσει.
- Τότε ρίχνετε το αβγό και το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
- Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5εκ. και 3εκ. μεγαλύτερο σε διάμετρο από τον πάτο της φόρμας σας.
- Βουτυρώνετε καλά τη φόρμα σας και τοποθετήστε τη ζύμη.
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
- Σε ένα τηγάνι λιώνετε 2 κουταλιές της σούπας Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μαζί.
- Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 10′ και μέχρι να εξατμιστεί το νεράκι.
- Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στην τάρτα.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι μέχρι να σκουρύνει.
- Ρίχνετε μέσα το γάλα και ανακατεύετε να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.
- Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά, προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού αδειάζετε τη μπεσαμέλ μέσα στη τάρτα μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.
- Σκεπάζετε τη τάρτα με λαδόχαρτο και την ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 40′.
- Ξεσκεπάζετε τη τάρτα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10′ και μέχρι η τάρτα σας να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Tip: Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη τη ζύμη εκείνη τη στιγμή κάντε τη μια μπάλα και φυλάξτε τη στο ψυγείο σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη.