ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη, τα αμύγδαλα, το αυγό και το αλάτι (όλα τα υλικά), μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Φτιάχνουμε μια μπάλα, διπλώνουμε σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια με λαδόκολλα, απλώνουμε τη ζύμη ώστε να χωράει στην ταρτιέρα. Τη βάζουμε στην ταρτιέρα και αφήνουμε να προεξέχει περίπου 1 εκ.
- Πιέζουμε περιμετρικά τη ζύμη στο εσωτερικό της ταρτιέρας και τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 1 ώρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10-14 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Για τη γέμιση: Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε λίγο ανοιχτή την πόρτα του.
- Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα και το Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν και αμέσως ρίχνουμε τη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε με σύρμα το αυγό και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας καλά.
- Βάζουμε το μείγμα απαλά στην τάρτα και αφήνουμε στον σβηστό φούρνο για 15 λεπτά. Κλείνουμε την πόρτα του φούρνου.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
- Για την κρέμα μασκαρπόνε: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (την κρέμα, το μασκαρπόνε, τους κόκκους βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη), χτυπώντας για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Για τη σάλτσα καραμέλας: Λιώνουμε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Δεν ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (θα πρέπει να έχει πάρει χρυσό χρώμα).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βάζουμε πάλι στη φωτιά (χαμηλή φωτιά) για 5-10 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας διαρκώς. Αφήνουμε να κρυώσει
- Σερβίρουμε την τάρτα με την κρέμα και τη σάλτσα καραμέλας.
Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.