Τηγανητοί κεφτέδες με καρδιά αγκινάρας
Στη Ζάκυνθο φτιάχνουμε λαχταριστούς κεφτέδες από καρδιά αγκινάρας. Αλευρώνουμε, τηγανίζουμε με Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία και στρώνουμε το τραπέζι!
604
Τηγανητοί κεφτέδες με καρδιά αγκινάρας

ΥΛΙΚΑ

10 αγκινάρες 1 κουταλιά της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 8 φρυγανιές 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια τους.
  2. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (η ώρα που χρειάζονται για το βράσιμο έχει σχέση με το πόσο σφιχτές είναι οι αγκινάρες).
  3. Όταν βράσουν αφαιρούμε τα φύλλα και παίρνουμε τις καρδιές (χωρίς τα μαλλιά).
  4. Κοπανίζουμε τις φρυγανιές.
  5. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, τις φρυγανιές και τις καρδιές από τις αγκινάρες, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ζυμώνουμε.
  6. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρούς κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
  7. Τηγανίζουμε με Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία σε χαμηλή φωτιά.