ΥΛΙΚΑ 10 αγκινάρες 1 κουταλιά της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 8 φρυγανιές 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Κόβουμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια τους.
- Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (η ώρα που χρειάζονται για το βράσιμο έχει σχέση με το πόσο σφιχτές είναι οι αγκινάρες).
- Όταν βράσουν αφαιρούμε τα φύλλα και παίρνουμε τις καρδιές (χωρίς τα μαλλιά).
- Κοπανίζουμε τις φρυγανιές.
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, τις φρυγανιές και τις καρδιές από τις αγκινάρες, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρούς κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
- Τηγανίζουμε με Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία σε χαμηλή φωτιά.
|