ΥΛΙΚΑ 1 λίτρο γάλα 6 φύλλα χωριάτικα 2 ½ κ.σ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 2 κ.σ. αλεύρι 3 αυγά 2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας 600 γρ Χωριό φέτα ή Χωριό Ελαφρύ θρυμματισμένο με το χέρι Πιπέρι ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο 5 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ξανθύνει.
- Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια αραιωμένη μπεσαμέλ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
- Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, τα αυγά, τη μαστίχα και τη φέτα και τα ανακατεύουμε καλά.
- Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε και αυτά. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε, χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε για 1 ώρα.
|