ΥΛΙΚΑ 500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι ΤΟΠ 1 κουταλιά της σούπας Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 350 gr. Φέτα Χωριό ή Χωριό Ελαφρύ 250 gr. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 1 αυγό | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα και προσθέτουμε το ξίδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και 310 ml. χλιαρό νερό .
- Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική, απαλή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό ή αλεύρι. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και θρυμματίζουμε την φέτα.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 7 ισόποσα ζυμάρια.
- Ανοίγουμε ένα-ένα τα ζυμαράκια με το χέρι μας ως εξής: Παίρνουμε την πρώτη μπάλα ζυμαριού και την πατάμε με την παλάμη μας να ανοίξει, ρίχνοντας ταυτόχρονα μερικές κουταλιές βούτυρο, μέχρι να ανοίξουμε ένα λεπτό φύλλο.
- Ρίχνουμε φέτα να πάει παντού, διπλώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για τα υπόλοιπα ζυμάρια.
- Μεταφέρουμε τα ζυμάρια σε καλά βουτυρωμένο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήνουμε κενά.
- Περιχύνουμε με το βούτυρο που έχει περισσέψει και αλείφουμε με το αυγό, το οποίο χτυπάμε ελαφρά.
- Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.
- Το τυρόψωμο πρέπει να είναι λεπτό και τραγανό.
|