ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφήνουμε τα αυγά, το βούτυρο και το κρασί να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C Κελσίου.
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα αφράτο.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και προσθέτουμε το baking powder και την μαγιά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το μαχλέπι, τα ξύσματα και εναλλάξ το γάλα, το γλυκό κρασί και το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Σταματάμε το χτύπημα, αν χρησιμοποιήσουμε ξερά φρούτα τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα-δαχτυλίδι και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, στους 175°C.
- Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Tips:
– Αν θέλουμε μπορούμε στην άχνη που θα πασπαλίσουμε την βασιλόπιτα να προσθέσουμε ελάχιστη κανέλα ή μοσχοκάρυδο.
– Αντί για ξερά φρούτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλυκό του κουταλιού που έχουμε βγάλει από το σιρόπι.