ΥΛΙΚΑ 1 κιλό πατάτες 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος ¼ κιλό Χωριό γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη 25 γρ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 25 γρ. αλεύρι 6 μέτρια καρότα 3 κουταλιές της σούπας γάλα 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό 1 κουταλιά της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1 μέτριο κρεμμύδι 1 κεφάλι σκόρδο αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους τις πατάτες.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες για 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε στις πατάτες το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το ζωμό, το μαϊντανό, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 15 περίπου λεπτά.
- Σε ένα αντικολλητικό ταψί ρίχνουμε το μίγμα του κιμά, σκεπάζουμε με τις πατάτες και πασπαλίζουμε με τη Χωριό γραβιέρα, την οποία έχουμε προηγουμένως τρίψει στον τρίφτη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200C για 45 λεπτά.
|