ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο ζυμαρικά linguine 3/4 φλ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες 1/4 φλ. φύλλα βασιλικού 2 κ.σ. αμύγδαλα, ανοιγμένα στη μέση (φιλέ) 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη 1 κ.σ. σκόρδο, πολτοποιημένο 1/2 κ.γ. αλάτι 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι 1/2 φλ. φέτα Χωριό, τριμμένη | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά linguine σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, χωρίς να προσθέσουμε αλάτι ή μαγειρικά λίπη.
- Στραγγίζουμε στο σουρωτήρι και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
- Ρίχνουμε πάλι τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
- Όσο μαγειρεύονται τα ζυμαρικά, βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, το βασιλικό, τα αμύγδαλα, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μίξερ και τα χτυπάμε.
- Προσθέτουμε στο μείγμα με τις λιαστές το 1 φλ. νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Περιχύνουμε το μείγμα στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τη φέτα.
|