ΥΛΙΚΑ 2 μεγάλα πράσα μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένα ¼ φλιτζάνι τσαγιού βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί ½ κουτ. τσαγιού σκόνη κόλιανδρο 2-3 κόκκους μπαχάρι 1 φύλλο δάφνης 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light 1 πακέτο ζυμαρικά ολικής αλέσεως ½ φλιτζάνι Χωριό Γραβιέρα Ώριμη τριμμένη στον τρίφτη | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα πράσα, σε λίγο βιολογικό ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τον κιμά, τον σβήνετε με το κρασί και τον αφήνετε να σιγοβράσει περίπου 30λεπτά.
- Συγχρόνως βράζετε τα μακαρόνια για 12-15 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
- Προσθέτετε στον κιμά, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, την δάφνη και τέλος ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να είναι έτοιμη για σερβίρισμα, άλλα 10λεπτά.
- Σουρώνετε τα μακαρόνια και όπως είναι ζεστά, τα περιχύνετε με την σάλτσα. Τα ανακατεύετε απαλά για να πάει η σάλτσα παντού και τα σερβίρετε ζεστά με Χωριό Γραβιέρα Ώριμη τριμμένη στον τρίφτη.
|