ΥΛΙΚΑ 2 μεγάλα λαβράκια 12 πατάτες, κομμένες σε χοντρά μπαστούνια 2 πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες 2 ώριμες, μέτριες ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένα σε φέτες 4 κλωναράκια σέλινο 4 κλωναράκια δενδρολίβανο 2 φλιτζάνια του τσαγιού βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χωριό 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα λαβράκια (πρέπει να αφαιρέσουμε και τη μαύρη μεμβράνη που έχουν στην κοιλιά τους).
- Στην κοιλιά των ψαριών ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο και δενδρολίβανο.
- Αλείφουμε τα ψάρια και από τις δυο πλευρές με βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χωριό και τα στρώνουμε στη γάστρα.
- Κόβουμε τις πατάτες, τις λαδώνουμε, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετούμε δεξιά κι αριστερά από τα ψάρια.
- Πλένουμε όλα τα λαχανικά, και κόβουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το σέλινο με τον τρόπο που σημειώνεται στη λίστα με τα υλικά.
- Στη συνέχεια απλώνουμε τα λαχανικά επάνω στα λαβράκια και τις πατάτες και ρίχνουμε σε μια άκρη της γάστρας το νερό.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200C, για περίπου 40 με 45 λεπτά.
- Τέλος, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πιεί τα υγρά του, να μείνει με το λάδι του και να ροδίσει ελαφρά.
|