28 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2017

10 μικρά μυστικά της κουζίνας

Κουζίνα, ένα από τα αγαπημένα δωμάτια του σπιτιού! Εκεί συμβαίνουν τα σπουδαιότερα – συγκεντρώνεται η οικογένεια και ανταλλάσει τα νέα, κάθονται όλοι μετά από μια κοπιαστική μέρα να απολαύσουν το δείπνο τους, σκέφτονται, παίρνουν αποφάσεις.

Το φαγητό μας ενώνει! Και με τον καιρό, είτε από εμπειρία, είτε από τη γνώση που μας μεταφέρεται από προηγούμενες γενιές, γινόμαστε ακόμα καλύτεροι μάγειρες.

Το Χωριό συγκεντρώνει δέκα μυστικά για την κουζίνα και το μαγείρεμα και τα μοιράζεται. Ας τα δούμε!

 

 1. Είναι φρέσκα τα αυγά;
  Για να ελέγξουμε αν τα αυγά είναι φρέσκα, τα βάζουμε στο νερό. Τα φρέσκα βουλιάζουν, ενώ τα χαλασμένα επιπλέουν.
 2. Φρέσκα λαχανικά πιο πολύ καιρό
  Απλώνουμε χαρτί κουζίνας στο κάτω μέρος του συρταριού του ψυγείου όπου φυλάμε τα λαχανικά. Η υγρασία θα απορροφηθεί και θα διατηρηθούν τα λαχανικά πιο πολύ καιρό φρέσκα.
 3. Σώζουμε τα λεμόνια!
  Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λίγες σταγόνες λεμόνι, το καλύτερο θα ήταν να μην το κόψουμε τη μέση, γιατί θα ξεραθεί. Αντί αυτού, το τρυπάμε λίγο με ένα μεταλλικό καλαμάκι και στάζουμε τον χυμό του από εκεί.
 4. Πάντα φρέσκα μυρωδικά
  Αποθηκεύουμε ολόκληρο μάτσο από τα μυρωδικά που θέλουμε, πλυμένα, σε μια σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη. Όταν τα χρειαστούμε απλά τα τεμαχίζουμε και τα χρησιμοποιούμε – θα ξεπαγώσουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
 5. Τραγανά λαχανικά
  Αν πχ τα ραπανάκια, τα καρότα ή το σέλερι μαλακώσουν και δεν είναι τόσο τραγανά, μπορούμε να τα επαναφέρουμε βάζοντάς τα σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο νερό, μαζί με μια ωμή πατάτα.
 6. Μπισκότα σε ξεχωριστά κουτιά
  Ξεχωρίζουμε τα τραγανά από τα πιο μαλακά μπισκότα και τα αποθηκεύουμε σε διαφορετικά κουτιά /τάπερ. Έτσι, αποφεύγουμε να περάσει η υγρασία από τα μαλακά στα τραγανά μπισκότα.
 7. Μπανάνες κίτρινες, όχι καφέ
  Αποφεύγουμε να ξεχωρίζουμε τις μπανάνες πριν τις καταναλώσουμε, γιατί όταν βρίσκονται ενωμένες μαυρίζουν πιο αργά.
 8. Πιο μαλακό κρέας
  Μαρινάρουμε το κρέας τουλάχιστον σε ένα από τα ακόλουθα υγρά: μπύρα, ξίδι, ντομάτα. Τα ένζυμα που περιέχουν θα κάνουν το κρέας να μαλακώσει.
 9. Περισσότερος χυμός
  Πριν στύψουμε πορτοκάλια και για να πάρουμε περισσότερο χυμό από αυτά, τα κυλάμε πιέζοντάς τα μπρος-πίσω στον πάγκο της κουζίνας.
 10. Ψωμί πάντοτε φρέσκο
  Αντί να πετάξουμε το μπαγιάτικο ψωμί, το κόβουμε σε φέτες και το καταψύχουμε. Το ψήνουμε όποτε θέλουμε στην τοστιέρα και απλώνουμε επάνω βούτυρο με τυρί κλπ.ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.