29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2019

6 tips για την ξύλινη κουτάλα

Ένα πασίγνωστο αξεσουάρ κουζίνας, η ξύλινη κουτάλα, κάνει τα πάντα στη μαγειρική. Θα χρησιμοποιηθεί σε κάθε σχεδόν εκτέλεση συνταγής και θα αντέξει για καιρό, αρκεί να την καθαρίζουμε και να την χρησιμοποιούμε σωστά!

Πότε να την χρησιμοποιήσουμε

Όταν βράζουμε σάλτσες, να ανακατέψουμε μακαρόνια, σαλάτες, μαγειρευτά, να τσιγαρίσουμε μπέικον, λαχανικά, αλλά και να ανακατέψουμε υλικά ζαχαροπλαστικής.

Πόσο καθαρή είναι η ξύλινη κουτάλα;

Με την κατάλληλη φροντίδα, η κουτάλα θα αντέξει στον χρόνο και θα βγάλει πέρα κάθε μαγειρική περιπέτεια (προσοχή να μην έχει μεγάλες χαρακές, ακίδες, ρωγμές – σε αυτές τις περιπτώσεις αντικαθιστούμε).

Γενικός καθαρισμός

Πλένουμε με νερό και σαπούνι στο χέρι και αφήνουμε να στεγνώσει. Μπορούμε να βάλουμε την ξύλινη κουτάλα και στο πλυντήριο, αλλά για να μην φθαρεί γρηγορότερα (μπορεί ακόμα και να στραβώσει), επιλέγουμε να την πλένουμε στο χέρι σχετικά άμεσα μετά τη χρήση της.

Προστασία του ξύλου

Αλείφουμε με λάδι (λίγο ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο) με τη βοήθεια μιας πετσέτας, διπλώνουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε όλη τη νύχτα να απορροφηθεί από το ξύλο.

Απαλοιφή από μυρωδιές

Για να εξαφανίσουμε τις δυσάρεστες οσμές, βυθίζουμε την κουτάλα σε μαγειρική σόδα και νερό (2 κ.σ. σόδα σε 2 φλ. ζεστό νερό). Αφήνουμε για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε καλά.

Λειαίνουμε τις επιφάνειές της

Αν έχει αρχίσει να ξεφλουδίζει ή να έχει ακίδες, μπορούμε να την λειάνουμε με ένα γυαλόχαρτο.

Και τώρα που γνωρίζουμε πώς να διατηρήσουμε το χρήσιμο αυτό εργαλείο κουζίνας σαν καινούργιο, ας ετοιμάσουμε λαχταριστές συνταγές Χωριό!
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.