Η ιστορία μας

Ξεκίνησε το ταξίδι του το 1982, ως κομμάτι της οικογένειας των έξτρα παρθένων ελαιολάδων της Μινέρβα. Το ΧΩΡΙΟ όμως, χάρη στην αυθεντικότητα και τις αξίες που πρεσβεύει, κατάφερε να ξεχωρίσει και να χαράξει τη δική του, ξεχωριστή πορεία στο χώρο της ελληνικής αγοράς, δημιουργώντας μια εντελώς δική του αυτόνομη οικογένεια προϊόντων.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Γεννιέται το Χωριό Soft με βούτυρο Αγελάδος. Με πλούσια γεύση βουτύρου αλλά και βιταμίνες A, D και Ε. Αλείφεται στο ψωμί κατευθείαν από το ψυγείο!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Το Χωριό φέρνει στο πιάτο σας όλη τη νοστιμιά του ελληνικού καλοκαιριού! Ανακαλύψτε τη φρεσκάδα και τα αρώματα της μεσογειακής φύσης, προσθέστε φαντασία στη μαγειρική σας και δώστε γεύση και υφή σε κάθε συνταγή με τα προϊόντα «Τομάτα Χωριό» από 100% ελληνικές τομάτες αειφόρου καλλιέργειας.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

2020

Η νέα σειρά Αμπέλια της Ελλάδας από το Χωριό περιλαμβάνει κόκκινο και λευκό ξίδι από διαλεχτές ποικιλίες ελληνικών σταφυλιών. Το Χωριό επιλέγει από εκλεκτούς ελληνικούς αμπελώνες και από γευστικές ποικιλίες σταφυλιών για να δημιουργήσει ένα κόκκινο και ένα λευκό ξίδι εξαιρετικής ποιότητας.

2020

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Το χωριό Ελαφρύ διατηρεί όλη την αυθεντική γεύση του Χωριό επειδή ωριμάζει τόσο όσο χρειάζεται, ενώ είναι το μόνο που έχει μόλις 12% λιπαρά και 30% λιγότερο αλάτι (Σε σχέση με την προηγούμενη σύνθεση). Αποτελεί ιδανική πρόταση για γευστικές δίαιτες με χαμηλές θερμίδες και χαμηλά λιπαρά, αλλά και για τη μαγειρική σας! Παρασκευάζεται από 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα στο Επισκοπικό Ιωαννίνων, στην Ήπειρο.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

Η βιολογική γραβιέρα Χωριό, προστίθεται στην μεγάλη οικογένεια των βιολογικών μας προϊόντων. Από 100% ελληνικό παστεριωμένο πρόβειο γάλα βιολογικής γεωργίας.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014

To Xωριό κατσικίσιο είναι το νέο μας τυρί με μεστή και πιπεράτη γεύση. Παράγεται στο Επισκοπικό Ιωαννίνων με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως μας έμαθαν οι παππούδες μας. Το γάλα που χρησιμοποιούμε είναι 100% φρέσκο από γίδες ελευθέρας βοσκής από την περιοχή της ηπείρου και της Πελοποννήσου. Το “Χωριό κατσικίσιο” ωριμάζει όσο ακριβώς χρειάζεται για να μας χαρίσει την αυθεντική του γεύση.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Η γραβιέρα, το αγαπημένο μας κίτρινο τυρί, έρχεται με νέες προτάσεις από το Χωριό για να ικανοποιήσει τις γευστικές προτιμήσεις ακόμη και των πιο απαιτητικών καταναλωτών. Η αυθεντική γραβιέρα Χωριό, με τη σταθερή της ποιότητα, παράγεται στην Ήπειρο από 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα. Γλυκιά (5μηνης ωρίμανσης), ώριμη (7μηνης ωρίμανσης) και μακράς ωρίμανσης (12μηνης ωρίμανσης) για να επιλέξετε τη γεύση που προτιμάτε να συνοδεύσει τις πιο ιδιαίτερες στιγμές σας και να απογειώσει το καθημερινό σας τραπέζι.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Θέλοντας να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της εποχής για επιστροφή σε αξίες κλασικές που μας χαρίζουν την ασφάλεια που έχουμε ανάγκη, το Χωριό δημιουργεί τα Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό και Μαργαρίνη Χωριό Κλασικό.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

ΜΑΡΤΙΟΣ 2012

Γεννιέται το Χωριό Μυρωδάτο, ένα εκλεκτό λευκό τυρί αιγοπρόβειου γάλακτος με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ασύγκριτη γεύση (πρόκριση σε τυφλό τεστ γεύσης). Ωριμασμένο με πιπεριά, ρίγανη και θυμάρι-τα πιο οικεία αρώματα της ελληνικής υπαίθρου.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2012

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011

Το νέο Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο δίνει σάρκα και οστά στη δέσμευση της Μινέρβα για σεβασμό και προστασία της φύσης. Φτιαγμένο σύμφωνα με τις Ορθές Γεωργικές Πρακτικές, υπόσχεται να προφυλάξει την ελιά και τα δώρα της, ώστε να συνεχίσουν να τα απολαμβάνουν, εκτός από εμάς, και τα παιδιά μας.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011

Κυκλοφορεί το Χωριό Ελαφρύ, το λευκό τυρί από τη Μινέρβα φτιαγμένο από 100% αιγοπρόβειο γάλα, πλούσια γεύση και μόλις 11% λιπαρά.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011

ΜΑΡΤΙΟΣ 2010

Η Χωριό Γραβιέρα μάς συστήνει τον εαυτό της και σε φέτες, μέσα από τη Χωριό Γραβιέρα σε Φέτες.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2010

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Στη βιολογική οικογένεια του Χωριό προστίθενται δύο ακόμα προϊόντα, τα Χωριό Βιολογική Φέτα και Χωριό Βιολογική Γραβιέρα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

Μια νέα σελίδα ανοίγει στην ιστορία του Χωριό. Με σύμμαχό του την εγγύηση της Μινέρβα, εισέρχεται στο χώρο της τυροκομίας μέσα από τη δημιουργία δύο εμβληματικών ελληνικών τυριών: τη Φέτα Χωριό και το Χωριό Γραβιέρα.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009

Η ανάγκη για σταθερή ποικιλία γεύσεων στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, οδηγεί στην δημιουργία τριών μοναδικών ποικιλιών ελαιολάδου: του Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικης Ποικιλίας, του Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινών Περιοχών και του Χωριό Ελαιόλαδο Πεδινών Ελαιώνων.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009

ΙΟΥΛΙΟΣ 2008

Υπηρετώντας με πάθος το όραμά του για προϊόντα βγαλμένα απευθείας από την ελληνική γη, το Χωριό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο με προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας με βάση την ελιά. Χωριό Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, Χωριό Βιολογικές Ελιές, Χωριό Βιολογική Πάστα Ελιάς Καλαμών, Χωριό Βιολογικό Βούτυρο Αγελάδας και Χωριό Soft με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο φέρνουν τη ζωή μας ακόμα πιο κοντά στην αυθεντικότητα του Χωριού – προσφέροντάς μας στο πιάτο την ιδιαιτερότητα της βιολογικής παραγωγής.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2008

ΙΟΥΝΙΟΣ 2008

Η οικογένεια του Χωριό μεγαλώνει, με μια νέα κατηγορία προϊόντων από 100% αγελαδινό γάλα, το Χωριό Βούτυρο.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2008

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007

Το Χωριό μάς προσφέρει τον πλούτο της ελιάς σε κομψές γυάλινες συσκευασίες, εγκαινιάζοντας προϊόντα ελιάς και πάστα ελιάς που γρήγορα βρίσκουν το χώρο τους στην κουζίνα και την καρδιά μας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007

Το άρωμα και οι αξίες του Χωριό κάνουν εντονότερη την παρουσία τους στην καθημερινότητά μας, με δύο νέα εξαιρετικά προϊόντα: τα Μαργαρίνη Χωριό με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και Μαργαρίνη Χωριό με Έξτρα Στραγγιστό Γιαούρτι.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007

1999

Ολοκληρώνεται το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στο Σχηματάρι Βοιωτίας – ένας τεχνολογικός εκσυγχρονισμός ικανός να υποστηρίξει τα οράματα της νέας γενιάς της εταιρείας για προϊόντα υψηλής ποιότητας. Την ίδια χρονιά, «συστήνεται» στην αγορά ο πρόδρομος του Χωριό Ορεινές Περιοχές, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Μινέρβα Ορεινές Περιοχές, όπως επίσης και ο πρόδρομος του Χωριό Πεδινοί Ελαιώνες, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Μινέρβα Πεδινοί Ελαιώνες.

1999

1997

Το Χωριό, που έχει ήδη τη δική του, ξεχωριστή θέση στο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας, γίνεται Ποικιλία Κορωνέικη. Το μοναδικό αποκλειστικά από μία και εκλεκτή ποικιλία ελιάς, φέρνει ακόμα πιο κοντά μας τη γεύση του αυθεντικού στο ελαιόλαδο.

1997

1982

Το Χωριό ξεκινά να γράφει την ιστορία του. Με τη γέννηση του έξτρα παρθένου ελαιολάδου Χωριό από τη Μινέρβα, ικανοποιείται η ανάγκη του κοινού για αγνά προϊόντα, ενώ παράλληλα η έννοια του παραδοσιακού αρχίζει να γίνεται ταυτόσημη με την έννοια της ποιότητας.

1982

1957

Ιδρύεται το ιδιόκτητο εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου της Μινέρβα στο Μοσχάτο, μεταφέροντας εκεί την παραγωγική δραστηριότητα, και εγκαινιάζοντας παράλληλα μια νέα εποχή: αυτή της επέκτασης του δικτύου των εμπορικών δραστηριοτήτων της εντός και εκτός συνόρων.

1957

1930

Το ελαιόλαδο εμφιαλώνεται για πρώτη φορά σε γυάλινο μπουκάλι από τη Μινέρβα, το οποίο μεταμορφώνεται σταδιακά σε συνώνυμο της ποιότητας των παντοπωλείων της εποχής.

1930

1904

Η εταιρεία “ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ”, που ήδη από το 1877 υπάρχει στο εμπόριο τροφίμων, λαδιού και εδωδίμων, επενδύει τη γνώση και την εμπειρία ετών στο πολυτιμότερο αγαθό της ελληνικής γης, το λάδι – προσφέροντας παράλληλα μια διαφορετική, πιο καινοτόμο ματιά στον τρόπο που το αντιμετωπίζει και το εμπορεύεται. Καρπός της απόφασης αυτής, η γέννηση του ελαιολάδου Μινέρβα.

1904