ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ

10 συνταγές με όσπρια

Ακόμη πιστεύετε ότι τα όσπρια είναι βαρετά; Κι όμως, μπαίνουν σε κάθε συνταγή, κυρίως πιάτο, ορεκτικό και σαλάτα, και εκτός από το να κάνουν το καθημερινό και εβδομαδιαίο μας διατροφικό μενού πιο ενδιαθέφέρον, το κάνουν επίσης και πάρα πολύ θρεπτικό!

Φακές, φασόλια, ρεβύθια, φάβα. Φακές ψιλές, χονδρές, φασόλια γίγαντες, φασόλια ΠΟΠ, μαυρομάτικα, ρεβιθάδες, φάβα με κρεμμύδι, πάνω σε ψωμί… Τα όσπρια βρίσκονται σίγουρα σε πολλά από τα αγαπημένα μας παραδοσιακά και μη πιάτα, συνοδεύονται από φέτα (ποιος λέει όχι στις φακές με φέτα;), πατάτες τηγανητές και σίγουρα φρέσκο και μοσχομυριστό ψωμάκι.

Πρωταγωνιστές της μεσογειακής διατροφής, αποτελούν διατροφικό θησαυρό με όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν: πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνες, φλαβονοειδή βρίσκονται σε κάθε πιάτο με όσπρια και γι’αυτό χαρακτηρίζονται και ως υπερτροφή.

Επιλέγοντας να τα βράσουμε σε σκέτο νερό (και φροντίζοντας να αλλάζουμε το νερό, να έχουμε μουλιάσει τα όσπρια και να τα ξαφρίζουμε όσο βράζουν) και να τα προσθέσουμε στη σαλάτα χωρίς πολύ ελαιόλαδο και τεχνητές σως, μπορούμε να τα απολαμβάνουμε στην ελαφριά τους εκδοχή. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητα!

δείτε επίσης