ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ

4 συνταγές σπαγγέτι για πάντα «δεμένες» με γραβιέρα

Ταυτίζεστε; Νιώθετε άρρηκτα συνδεδεμένοι με τα λαχταριστά σπαγγέτι; Φυσικό είναι, αφού τα σπαγγέτι, με μακρόχρονη ιστορία που ξεκινά τον 12ο αιώνα, έχουν ετυμολογική ρίζα από την ιταλική λέξη spago, που σημαίνει λεπτός σπάγκος.

Μερικοί τα προτιμούν al dente, δηλαδή όχι πολύ βρασμένα, άλλοι τα τυλίγουν στο πιρούνι με το κουτάλι, άλλοι τα βράζουν λίγο παραπάνω – κατά κοινή όμως ομολογία τα σπαγγέτι αποτελούν την πρώτη επιλογή φοιτητών, εργένηδων, νοικοκυρών και απανταχού μακαρονάδων για ένα γρήγορο και πλούσιο σε γεύση και εμφάνιση γεύμα. Το κερασάκι στην τούρτα της απόλαυσης αποτελεί πάντοτε το τριμμένο τυρί που πέφτει στο πιάτο σχεδόν κινηματογραφικά, λυτρωτικά, σαν τις πρώτες νιφάδες χιονιού το χειμώνα.

Η μνεία στα σπαγγέτι θα ολοκληρωθεί φυσικά με τις συνταγές μας – από τη θεωρία στην πράξη! Σας έχουμε σπαγγέτι για πρωινό (σε ομελέτα, ναι, γίνεται), ολικής άλεσης, με μύδια για μυρωδιά θάλασσας, με βούτυρο και κρέμα από τον Ηλία Μαμαλάκη.

Και μην ξεχνάτε, όσο βράζει το νερό, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο βούτυρο ή λίγο Χωριό soft στην κατσαρόλα για να μην μας κολλήσουν τα μακαρόνια!

Εδώ είναι οι συνταγές μας, στις οποίες μπορείτε να προσθέσετε την γραβιέρα Χωριό της προτίμησής σας (Γλυκιά, Ώριμη, Γραβιέρα Μακράς Ωρίμανσης). Καλή όρεξη!

δείτε επίσης