Και ποιος δεν περιμένει την Κυριακή του Πάσχα, με την ελπίδα να αρπάξει λίγη από την ροδοψημένη πέτσα του αρνιού που περιστρέφεται αργά στη σούβλα, γεμάτο υποσχέσεις ενός λουκούλλειου γεύματος.
Αν δεν υπάρχει σούβλα στο τοπίο της δικής σας Κυριακής του Πάσχα, δεν πειράζει! Στο Χωριό μερικοί ψήνουν το αρνί στο φούρνο, κάνοντάς το γλυκόξινο με σάλτσα ροδιού, πικάντικο με ζωμό κρασιού και μελιού, με αγκινάρες και γιαούρτι, γεμιστό – τόσες ξεχωριστές συνταγές για να διαλέξετε. Αν πάλι ετοιμάζετε ήδη τη σούβλα, τα tips από τους ειδικούς του Χωριό στο ψήσιμο θα σας βάλουν στο βάθρο του καλύτερου ψήστη!
Το τραπέζι θα στολίζουν διάφορες σαλάτες, όπως η σαλάτα με αυγά και φέτα, για να ξεφλουδίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε και τα βρασμένα πασχαλινά αυγά, ή η παραδοσιακή και διαχρονικά υπέροχη χωριάτικη ελληνική σαλάτα. Τσουγκρίστε τα αυγά που θα βάλετε στη σαλάτα, να δούμε και ποιος θα νικήσει! Φέτος τα αυγά μας θα είναι τέλεια βαμμένα, με τα μυστικά που μοιράζεται το Χωριό.
Τα συνοδευτικά, τα ορεκτικά και τα πλαϊνά πιάτα θα είναι ίσως…καλύτερα και από το αρνί μας! Πικάντικη ζαμπονοτυρόπιτα, φακελάκια με φέτα, τάρτα λαχανικών, χωριάτικη κρεατόπιτα χωρίς φύλλο είναι ενδεικτικά του πόσο νόστιμο τραπέζι θα είναι το Πασχαλινό.
Από επιδόρπια, εκτός από τα τσουρέκια και τα πασχαλινά κουλουράκια, το γαλακτομπούρεκο και η γλυκιά πίτα με ανθότυρο, μέλι και βούτυρο είναι μέσα στο μενού, αλλά ποιος θα έλεγε όχι και σε μια χωριάτικη λεμονόπιτα, ή σε σοκολατόπιτα;
Όπως και να έχει, την Κυριακή του Πάσχα θα φάμε και θα πιούμε με την ψυχή μας, μοιράζοντας αγάπη στους οικείους μας και γιορτάζοντας με χαμόγελο.