Βάζοντας το δώρο της θάλασσας, το ψάρι, στο πιάτο μας, βάζουμε υγεία και νοστιμιά στη ζωή μας!
Το ψάρι μας δίνει καλής ποιότητας πρωτεΐνες, καλά λίπη, βιταμίνες, όλα τα συστατικά υψηλής βιολογικής αξίας, και άρα μπορεί, αν το επιλέξουμε, να αντικαταστήσει το κρέας στη διατροφή μας. Ας μην ξεχνάμε ότι μερικά ψάρια δίνουν, με την κατάλληλη επεξεργασία, συγκεκριμένες βιταμίνες (πχ μουρουνέλαιο).
Η Μεσόγειος είναι πλούσια σε ποικιλία ψαριών, και μας χαρίζει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μικρά και μεγάλα ψάρια – μπορεί να διαφέρουν γευστικά, οπτικά, και στον τρόπο βέβαια που μαγειρεύονται, αλλά όλα τα ψάρια μας δίνουν τα ίδια σε ποιότητα θρεπτικά συστατικά.
Αν σήμερα το τραπέζι μας έχει λαβράκι, τότε..’πιάσαμε λαβράκι’, γιατί το ψάρι αυτό, μαζί με την τσιπούρα, αποτελεί το πιο πολύτιμο της Μεσογείου από άποψη περιεκτικότητας σε ω-3 λιπαρά οξέα.
Εμείς σας ετοιμάσαμε λαχταριστά ψάρια στο φούρνο, μαγειρευτά, τα κάναμε σούπα – εσείς επιλέγετε όμως πότε θα τα απολαύσετε!
Μύρισε θάλασσα!