TA ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Η Funky Cook μας ταξιδεύει στην όμορφη Σίφνο, για να δοκιμάσουμε μια μοναδική τοπική πίτα που ετοιμάζεται γρήγορα και τρώγεται ακόμη πιο γρήγορα!
Η μελόπιτα ή μελόπιτθα, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι είναι μία γλυκιά τοπική συνταγή από την υπέροχη Σίφνο!
Μια παραδοσιακή πίτα με απλά υλικά, εύκολη και πεντανόστιμη!
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 45’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Είδος: Πρωινό, Πίτα, Γλυκό
Υλικά
1000 gr. ανθότυρο ή μυζήθρα
300 ml. μέλι
100 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
7 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας Χωριό βούτυρο αγελάδος
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πηρούνι σε μεγάλο μπώλ.
Προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, περίπου 32 εκατοστών.
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180°C Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα και μέλι!
Ευχαριστούμε πολύ την Funky Cook για τη γλυκιά, εύκολη και υπέροχη συνταγή της!