11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2016

Μελόπιτα από τη Σίφνο, με ανθότυρο ή μυζήθρα και βούτυρο Χωριό

Η Funky Cook μας ταξιδεύει στην όμορφη Σίφνο, για να δοκιμάσουμε μια μοναδική τοπική πίτα που ετοιμάζεται γρήγορα και τρώγεται ακόμη πιο γρήγορα!

Η μελόπιτα ή μελόπιτθα, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι είναι  μία γλυκιά τοπική συνταγή από την υπέροχη Σίφνο!

Μια παραδοσιακή πίτα με απλά υλικά, εύκολη και πεντανόστιμη!

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 45’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Είδος: Πρωινό, Πίτα, Γλυκό

Υλικά

1000 gr. ανθότυρο ή μυζήθρα
300 ml. μέλι
100 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
7 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας Χωριό βούτυρο αγελάδος

Μελόπιτα με ανθότυρο ή μυζήθρα και βούτυρο αγελάδος Χωριό

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πηρούνι σε μεγάλο μπώλ.
Προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μελόπιτα με ανθότυρο ή μυζήθρα και βούτυρο αγελάδος Χωριό

Μελόπιτα με ανθότυρο ή μυζήθρα και βούτυρο αγελάδος Χωριό

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, περίπου 32 εκατοστών.

Μελόπιτα με ανθότυρο ή μυζήθρα και βούτυρο αγελάδος Χωριό

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180°C Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.

Μελόπιτα με ανθότυρο ή μυζήθρα και βούτυρο αγελάδος Χωριό

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα και μέλι!

Ευχαριστούμε πολύ την Funky Cook για τη γλυκιά, εύκολη και υπέροχη συνταγή της!




ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.