20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2014

Πώς να φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο βήμα-βήμα

Ένα Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο που μπορεί να φτιάξει όλη η οικογένεια!
Αφού φτιάξουμε τα μπισκότα μας με αυτή την υπέροχη συνταγή, ξεκινάμε την παρασκευή του μπισκοτόσπιτου. Μικροί και μεγάλοι βοηθούν στην παρασκευή του!

Βήμα-βήμα τα στάδια:

1. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι μπισκότα (4 τετράγωνα φύλλα και 2 με τριγωνικό τελείωμα), γλάσο και διακοσμητικά πολύχρωμα κουφετάκια.

2. Ξεκινάμε βάζοντας λευκό γλάσο στις 3 άκρες της μιας πλευράς του μπισκότου. Στη συνέχεια  κολλάμε την πρώτη πλευρά πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια.

3. Συνεχίζουμε κολλώντας τις τρεις άκρες και της τετράγωνης πλευράς του μπικοστόσπιτου. Ενώνουμε με την άλλη πλευρά και περιμένουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί.

4. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις πλευρές-τοίχους του μπισκοτόσπιτου. Συμπληρώνουμε με γλάσο στο εσωτερικό αν υπάρχουν κενά.

5. Βάζουμε γλάσο και στις πάνω άκρες των μπισκότων και τοποθετούμε τα δύο τετράγωνα μπισκότα, ώστε να σχηματιστεί στέγη. Τα πιέζουμε λίγο ελαφρά να κολλήσουν.

Πώς να φτιάξουμε μπισκοτόσπιτο βήμα-βήμα
6. Με το γλάσο σχεδιάζουμε την πόρτα του μπισκοτόσπιτου. Για να τοποθετήσουμε τα διακοσμητικά κουφέτα αφήνουμε μικρά στίγματα με το γλάσο.

7. Πάνω στο γλάσο βάζουμε τα διακοσμητικά πολύχρωμα κουφετάκια δημιουργώντας έτσι το περίγραμμα της πόρτας.

8. Στις 2 πλευρές του μπισκοτόσπιτου σχεδιάζουμε ένα παράθυρο και στην κάτω πλευρά του αφήνουμε «στίγματα» για να κολλήσουμε τα διακοσμητικά.

9. Με γλάσο στο χρώμα της αρεσκείας μας κάνουμε σχέδια στη στέγη, αφήνοντας κενά για να προσθέσουμε τη διακόσμησή μας.

Πώς να φτιάξουμε μπισκοτόσπιτο βήμα-βήμα

10. Στα κενά που έχουμε αφήσει στη διακόσμηση της στέγης, βαζουμε λίγο γλάσο και από πάνω κολλάμε διακοσμητικά κουφετάκια, τραβώντας αργά το δάχτυλό μας.

11. Στην κορυφή της στέγης μπορούμε να τοποθετήσουμε μεγαλύτερα σε μέγεθος διακοσμητικά, προσέχοντας πάντα της σταθεροποίησή τους.

12. Στο σημείο που εφάπτεται το μπισκοτόσπιτο με την επιφάνεια που το έχουμε κολλήσει μπορούμε να βάλουμε άλλου χρώματος διακοσμητικά κουφέτα πιέζοντας ελαφρά.

13. Στην άκρη της στέγης, και αφού όλα τα διακοσμητικά μας έχουν σταθεροποιηθεί, με το λευκό γλάσο αφήνουμε γραμμές που μοιάζουν σα χιόνι.

Πώς να φτιάξουμε μπισκοτόσπιτο βήμα-βήμα

14. Στην είσοδο του μπισκοτόσπιτου μπορούμε να τοποθετήσουμε και άλλα διακοσμητικά και να σχηματίσουμε ένα μικρό δρομάκι.

15. Μια καλή ιδέα για να διακοσμήσουμε την επιφάνεια που έχουμε κολλήσει επάνω το μπισκοτόσπιτο είναι να χρησιμοποιήσουμε μικρά πρέτζελς, ώστε να θυμίζει αυλόγυρο.

Πώς να φτιάξουμε μπισκοτόσπιτο βήμα-βήμα

Το μπισκοτόσπιτό μας είναι έτοιμο! Καλές και απολαυστικές Γιορτές!

Πώς να φτιάξουμε μπισκοτόσπιτο βήμα-βήμα
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.