23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2017

10 tips που μας κερδίζουν χρόνο στην κουζίνα

Η κουζίνα είναι η ζωή μας! Εκεί διαδραματίζονται τα πιο σπουδαία γεγονότα της ημέρας – μοιραζόμαστε τις πληροφορίες, το φαγητό, τη χαρά.
Για να εξοικονομούμε όμως χρόνο, αφού στην εποχή μας είναι ιδιαίτερα πολύτιμος, συγκεντρώσαμε τα δέκα αυτά τιπς για να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά μας!

Διαβάζουμε τη συνταγή

Αφιερώνουμε μισό λεπτό να διαβάσουμε ολόκληρη τη συνταγή πριν ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε. Αυτό θα μας σώσει από περιττές κινήσεις.

Βουτυρώνουμε τη μεζούρα

Όποιο κουτάλι μεζούρας πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε, το αλείφουμε με βούτυρο, ώστε υλικά όπως μέλι, σιρόπι κλπ να μην κολλήσουν επάνω στο κουτάλι.

Μπολ για τις φλούδες

Δεν χρειάζεται να μαζεύουμε όλα τα απομεινάρια από υλικά που καθαρίζουμε επάνω στην επιφάνεια κοπής. Αποφεύγουμε και το ταξίδι μέχρι τον κάδο μαζεύοντας ό,τι μας είναι άχρηστο σε ένα μπολ και τα πετάμε όλα μαζί στο τέλος.

Στοπ στο ξεφλούδισμα

Αν δεν μας ενοχλεί ιδιαίτερα, δεν ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια. Οι θρεπτικές τους ίνες βρίσκονται όλες στη φλούδα – τα πλένουμε πολύ καλά και έπειτα τα χρησιμοποιούμε.

Τρίβουμε το σκόρδο

Η συνταγή μπορεί να ζητά να λιώσουμε το σκόρδο κι έτσι να κάνουμε ολόκληρη διαδικασία με το μπλέντερ για να λιώσουμε έστω και μια σκελίδα. Συνήθως το σκόρδο προστίθεται για να δώσει άρωμα. Μπορούμε, έτσι, απλά να το τρίψουμε, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε άλλη μια συσκευή.

Λιώνουμε βούτυρο σε 5’’

Όχι στον φούρνο μικροκυμάτων, αλλά σε μια σακούλα μαγειρικής που κλείνει καλά, βυθισμένη σε ένα μπολ με ζεστό νερό!

Ζεματίζουμε λαχανικά μαζί με μακαρόνια

Όταν η συνταγή για μακαρονάδα έχει και λαχανικά, τα βάζουμε στην κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά λίγα λεπτά πριν τα βγάλουμε. Τα σουρώνουμε όλα μαζί και εξοικονομούμε χρόνο.

Μαλακώνουμε πράσινα φυλλώδη λαχανικά στο σουρωτήρι

Σε συνταγές με μακαρόνια που θέλουμε να προσθέσουμε πράσινα λαχανικά (σπανάκι, ρόκα, κλπ) γλιτώνουμε χρόνο βάζοντας τα λαχανικά στο σουρωτήρι. Ρίχνουμε επάνω τα ζυμαρικά με το βραστό νερό και ζεματίζονται εύκολα και γρήγορα!

Βραστό νερό πιο γρήγορα

Όταν βάζουμε νερό στην κατσαρόλα για να βράσει, βάζουμε και το καπάκι της κατσαρόλας. Θα βράσει πιο γρήγορα – μέσα σε δύο λεπτά!

Γρήγορη σούπα λαχανικών

Αν πρόκειται να βάλουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά στο μπλέντερ για να τα κάνουμε πουρέ, είναι προτιμότερο να τα τρίψουμε στον τρίφτη. Θα μαγειρευτούν πιο γρήγορα, παρά αν τα κόβαμε σε μεγάλα κομμάτια.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.