16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2013

Ελαιόλαδο: ένας πολύτιμος σύμμαχος ζωής

Το ελαιόλαδο έχει ίδια περίπου ηλικία με αυτήν της αρχαίας Αθήνας – αν όχι μεγαλύτερη: το κλαδί ελιάς που προσέφερε η θεά Αθηνά στην πόλη προκειμένου να γίνει η προστάτιδά της είναι ένα από τα διασημότερα τεκμήρια της ηλικίας της ελιάς – και μαζί του χρυσαφένιου παράγωγου του καρπού της, του ελαιολάδου, που κάπως έτσι ξεκίνησε το μακρύ και σπουδαίο ταξίδι του στην ιστορία της ανθρωπότητας. 

Τα οφέλη του ελαιολάδου

Κι αν το «σπουδαίο» συνοδεύεται, ίσως, στο μυαλό των περισσοτέρων από εμάς, από ένα μεγάλο ερωτηματικό, εξηγούμαστε: από την εποχή του Ομήρου, που χρησιμοποιούνταν ως ενυδατικό σώματος, έως και τις μέρες μας, που έχει τον πρώτο λόγο στην κουζίνα μας, το ελαιόλαδο υπήρξε πάντοτε το μονοπάτι που οδηγεί στην καλή ζωή- με άλλα λόγια, στην καλή υγεία, αφού το ελαιόλαδο:

  • βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
  • ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
  • ευνοεί την καθυστέρηση της γήρανσης και τη μείωση του βάρους
  • συμβάλλει θετικά στην ενίσχυση των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη γήρανση και την πρόληψη ασθενειών όπως η νόσος Alzheimer
  • λειτουργεί ανασταλτικά στη δημιουργία αρνητικών συναισθημάτων όπως το άγχος, το εργασιακό στρες, κτλ.

Ελαιόλαδα με καταγωγή από το Χωριό

Αναγνωρίζοντας την αξία που έχει το ελαιόλαδο στην διατροφή και την υγεία μας, στο Χωριό φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε όλες εκείνες τις ποιοτικές προδιαγραφές που μετατρέπουν το ελαιόλαδο σε πραγματικό δώρο ζωής και το κάνουν να αξίζει μια θέση στο τραπέζι μας. Με ιδιαίτερη αγάπη στην παράδοση, σεβασμό στο περιβάλλον και τη σοφία των παππούδων μας, την περίοδο της συγκομιδής μαζεύουμε τις καλύτερες ποικιλίες της ελληνικής ελιάς, και δημιουργούμε παρθένα και εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, που ξεχωρίζουν σε ποιότητα, άρωμα και γεύση:

  • Το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα, που διακρίνεται για τη ντελικάτη γεύση του και το φίνο άρωμά του
  • Το Χωριό Ελαιόλαδο Ποικιλία Κορωνέικη, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με την πλούσια πιπεράτη γεύση, φτιαγμένο από την ποικιλία ελιάς Κορωνέικη, μια από τις εκλεκτότερες του τόπου μας
  • Το Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές, ένα επίσης εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που η έντονη, μεστή του γεύση μας ταξιδεύει μεμιάς στις ορεινές περιοχές της χώρας μας, απ’ όπου και προέρχεται ο καρπός της ελιάς που το γεννά

Δοκιμάστε συνταγές με ελαιόλαδο!

Μετά την παραγωγή όμως, σειρά έχει η κουζίνα! Συνταγές με πρώτη ύλη το ελαιόλαδο και ρίζες από το Χωριό, φέρνουν στο τραπέζι μας την αυθεντικότητα του ελληνικού ελαιολάδου και στην καθημερινότητά μας τη γνησιότητα της ελληνικής γευστικής παράδοσης.

Εάν λοιπόν ψάχνετε συνταγές με λεπτή, διακριτική γεύση, προτιμήστε τις γευστικές μας προτάσεις φτιαγμένες με Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα.

Για εσάς που έχετε αδυναμία σε συνταγές πικάντικες, με ιδιαίτερη πιπεράτη γεύση, πειραματιστείτε με συνταγές φτιαγμένες με Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία.

Για όσους αναζητούν στο φαγητό τους τη μεστή, έντονη γεύση των ελληνικών ορεινών περιοχών, προτείνουμε πιάτα με Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές.

Δοκιμάστε τες, απολαύστε τες και πείτε μας τη γνώμη σας!

Καλή μας όρεξη!
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.