20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2013

Αντιμετωπίζοντας τα συμπτώματα μέθης

Πολλές φορές έχουμε ξενυχτήσει λόγω γιορτής ή γλεντιού, καταναλώνοντας παράλληλα μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Ειδικά όταν το γλέντι συμπεριλαμβάνει καλούς φίλους, ή όταν γίνεται για να γιορτάσουμε κάτι σημαντικό για εμάς. Τα καλύτερα φυσικά είναι τα μεγάλα γλέντια του χωριού, ή τα τοπικά πανηγύρια, που το κρασί και το μεζεδάκι είναι άφθονα και μοιράζονται ασταμάτητα!

Την επόμενη ημέρα, όταν η κατανάλωση αλκοόλ είναι μεγάλη, εμφανίζονται τα συμπτώματα της μέθης. Το γνωστό hangover έχει σε όλους μας κάποια στιγμή συμβεί, σε άλλους με πιο έντονα συμπτώματα, σε άλλους με ηπιότερα. Τα συμπτώματα μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ που παρουσιάζονται την επόμενη ημέρα μπορεί να είναι τα προβλήματα στο στομάχι (γαστρίτιδα, ναυτία, διάρροια), ο αφόρητος πονοκέφαλος, η δυσάρεστη γεύση στο στόμα, το αίσθημα δίψας, η έντονη δυσφορία, ακόμα και η ευαισθησία στο φως ή και ο εμετός.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μεταβολίζει εύκολα το αλκοόλ, κυρίως ο γυναικείος. Ας μην ανησυχούμε όμως, το αργότερο σε 48 ώρες τα συμπτώματα μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ θα έχουν εξαφανιστεί, ειδικά αν βοηθήσουμε τον οργανισμό μας κάνοντας τα εξής:

  • Ο έντονος πονοκέφαλος και οι στομαχικές διαταραχές θα φύγουν με ένα καλό γεύμα. Την επόμενη μέρα λοιπόν ας επιλέξουμε να καταναλώσουμε υδατάνθρακες, που βοηθούν στην αντιμετώπιση των γαστρεντερικών διαταραχών. Υδατάνθρακες περιέχονται στα μακαρόνια, στις πατάτες, στο ρύζι, στο ψωμί, στα παξιμάδια, στα όσπρια.
  • Λόγω του αλκοόλ, ο οργανισμός μας έχει αφυδατωθεί. Γι’ αυτό συστήνεται να πίνουμε πολύ νερό, καθώς και πολλούς φυσικούς χυμούς από φρούτα και λαχανικά, για να αναπληρωθεί το ποσοστό υγρών στον οργανισμό μας.
  • Έχουμε ακούσει πολλά για τον καφέ, αλλά καλό είναι να μην πιούμε παραπάνω από ένα φλιτζάνι, αφού έχει διουρητικές ιδιότητες και θα επιδεινώσει την κατάσταση στο στομάχι μας.

Καταναλώνοντας τα παραπάνω, τα συμπτώματα μέθης θα υποχωρήσουν και θα νιώθουμε και πάλι καλά. Παράλληλα, με λίγη ξεκούραση, θα νιώσουμε καλά ακόμα πιο γρήγορα. Σκοπός εξάλλου είναι να περνάμε όμορφα – να απολαμβάνουμε το αλκοόλ με μέτρο, για να είμαστε πάντοτε γεμάτοι ευεξία!
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.