11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2013

Γιατί να εντάξουμε στη διατροφή των παιδιών μας τα βιολογικά προϊόντα

Τα προϊόντα βιολογικής παραγωγής αναπτύσσονται με φυσικό τρόπο, χωρίς ορμόνες, συνθετικά λιπάσματα, βιταμίνες και αντιβιοτικά, και με αυτόν τον τρόπο αποκτούν ανώτερη διατροφική αξία εξαιρετικής σημασίας ειδικά για τα παιδιά.

Tα βασικότερα πλεονεκτήματά τους:

  • Είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή.
  • Δεν περιέχουν επιβλαβείς για την υγεία και το περιβάλλον χημικές ουσίες, όπως ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα ή χημικά λιπάσματα.
  • Περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε σύγκριση με τα προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας. Έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, με αποτέλεσμα τα θρεπτικά στοιχεία να βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα εδώδιμα μέρη των φυτών.
  • Είναι λιγότερο επεξεργασμένα και συνεπώς πιο αγνά. Η ακτινοβόληση καθώς και άλλες διεργασίες, δεν επιτρέπονται
  • Δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Στη βιολογική γεωργία δεν επιτρέπεται η χρήση συστατικών από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
  • Έχουν λιγότερα πρόσθετα. Καθώς πολλά πρόσθετα που είναι επικίνδυνα για την υγεία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στα βιολογικά προϊόντα.
  • Έχουν λιγότερα αντιβιοτικά (τρόφιμα ζωικής προέλευσης). Τα ζώα βιολογικής εκτροφής, αναπτύσσονται σε συνθήκες που έχουν στόχο να μεγιστοποιήσουν την υγεία και την ευημερία των ζώων μέσω της διατήρησης υψηλής ποιότητας και ισορροπημένης διατροφής, καθώς και ένα περιβάλλον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Κάντε το βιολογικό πρωινό των παιδιών σας ένα γεύμα υψηλής προτεραιότητας

Έρευνες δείχνουν πως η κατανάλωση ενός υγιεινού πρωινού μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού και διαβήτη, ενώ ταυτοχρόνως διευκολύνει την απώλεια βάρους. Γνωρίζουμε επίσης πως παιδιά που παραλείπουν το πρωινό τους παρουσιάζουν έλλειψη ενέργειας, είναι πιο ευέξαπτα, κουράζονται ευκολότερα, μελαγχολούν και αποτυγχάνουν να αποδώσουν στο σχολείο. Τα βιολογικά προϊόντα είναι η καλύτερη επιλογή για την παιδική διατροφή.

Μερικές προτάσεις για το βιολογικό παιδικό πρωινό είναι
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.