ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ

Καλεσμένοι του Ηλία Μαμαλάκη

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, αν αποφάσιζε να μας κάνει το τραπέζι, θα πηγαίναμε προετοιμασμένοι. Χωρίς να έχουμε φάει δηλαδή τουλάχιστον για μια ημέρα, αφού είμαστε σίγουροι πως ό,τι κι αν ετοίμαζε, η νοστιμιά θα ξεχείλιζε από τα πιάτα κι από τον φούρνο. Θα ήταν αδύνατο να αντισταθούμε στα ζουμερά εδέσματα, τα χρωματιστά ορεκτικά, τα φρέσκα μαγικά υλικά που χρησιμοποιεί ο αγαπημένος μας σεφ.

Επειδή γνωρίζουμε ότι τα μεγαλύτερα και τα καλύτερα πάρτυ στήνονται επάνω σε τραπεζομάντηλα, και θεωρούνται 100% επιτυχημένα αν τις καρέκλες καταλαμβάνουν αγαπημένοι και χαμογελαστοί άνθρωποι, αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε ένα μενού με προτάσεις του αγαπημένου μας Ηλία Μαμαλάκη, από την αρχή ως το τέλος, με ορεκτικό, κυρίως, σαλάτα, και επιδόρπιο. Το πάρτυ, ή αλλιώς, το τραπέζι μας, θα είναι σίγουρα χαρούμενο γιατί το φαγητό που μαγειρεύεται με αγάπη και μεράκι για καλούς φίλους είναι εγγυημένα πιο νόστιμο!

Οι συνταγές παρατίθενται πιο κάτω, και είναι οι περισσότερες βασισμένες στο τυρί φυσικά! Χωριό Ελαφρύ για λιγότερα λιπαρά και φουλ γεύση, γραβιέρα λιωμένη, σαλάτα δροσερή, αρνάκι γεμιστό με Χωριό Μυρωδάτο (θα το λατρέψουν όλοι). Το μόνο που μπορούμε να πούμε για τα επιδόρπια είναι ότι πρώτον θα σερβίρουμε δύο, και δεύτερον ότι αποτελούν αξεπέραστα σημεία απόλαυσης. Σιροπιαστή καρυδόπιτα, μήλα σοταρισμένα με σάλτσα καραμέλας – ποιος θα άντεχε να αρνηθεί.

Το μόνο λοιπόν που θα πρέπει να σκεφτούμε είναι το..μοτίβο του τραπεζιού. Κυριακάτικο, χαλαρό; Βραδινό για μια γιορτή ή και μια επιτυχία; Ακόμα καλύτερα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, απλά επειδή θέλουμε να μαζευτούμε με φίλους;

δείτε επίσης