ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ

Τοπ 3 συνταγές με φέτα Χωριό!

Ζει στις μνήμες των παιδικών μας χρόνων. Η φέτα θρυμματισμένη, μέσα σε βαθιά γυάλινα μπολ σαλάτας με μπόλικο λάδι, κάπαρη και ελιές. Η φέτα ψημένη σε αλουμινόχαρτο, μέσα σε τσίγκινα πιατάκια ταβέρνας,ανάμεσα σε ποτήρια με ούζο και πορτοκαλάδα μπλε και μυρωδιά από θαλασσινό αεράκι. Τετράδια συνταγών στον πάγκο που δεν φτάναμε, λευκά κομμάτια τυριού μέσα σε πίτα φτιαγμένη με φύλλο σπιτικό, κομμένη και τοποθετημένη με προσοχή στα φλοράλ ταπεράκια της γιαγιάς.

Πίσω στο σήμερα, που οι πληγές στα γόνατα από τα πεσίματα με το ποδήλατο έχουν κλείσει και οι παιδικές μνήμες αποτελούν ξεχωριστή στάση στο ταξίδι της ζωής· όσο κι αν έχουμε ενηλικιωθεί, κάποιες γεύσεις θα έχουν πάντα τη δύναμη να μας εμπνέουν. Γεύσεις αυθεντικές, όπως η φέτα, που με λίγη φαντασία μπαίνουν σε συνταγές και φυσικά στο τραπέζι μας – συνταγές που γίνονται εύκολα, γρήγορα και το κύριο συστατικό τους είναι βέβαια το λατρεμένο μας τυρί!

Θέλοντας να πολλαπλασιάσουμε τις ευκαιρίες να έχουμε τη φέτα όσο περισσότερο γίνεται στην καθημερινότητά μας, φτιάξαμε με αυτήν πρωτότυπες συνταγές κι από αυτές διαλέξαμε τις τρεις καλύτερες! Αυτές που απαιτούν λίγο κόπο και χρόνο και που μπορούμε να τις απολαύσουμε όλες τις ώρες της ημέρας, σε κάθε πιθανή περίσταση.

Μπαίνουμε λοιπόν στο βασίλειο της κουζίνας για να φτιάξουμε λαχταριστή χωριάτικη πίτσα με ελιές, πιπεριές και φέτα, πασπαλισμένη με ρίγανη και βασιλικό, και άλλες δύο συνταγές που υπογράφει ο αγαπημένος μας Ηλίας Μαμαλάκης: τηγανητά φακελάκια με φέτα, γλυκόξινη σάλτσα και παπαρουνόσπορο, και πικάντικη ζαμπονοτυρόπιτα με φέτα και τραγανό φύλλο κρούστας- όλα με τη σφραγίδα της γεύσης και της ποιότητας της φέτας από το Χωριό!

Καλή μας απόλαυση!

δείτε επίσης