19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2013

Οι μαγειρικές προτάσεις των φίλων του Χωριό

Στο Χωριό, η μεγαλύτερη χαρά μας πηγάζει από τους φίλους μας, ειδικά όταν μοιραζόμαστε το ίδιο τραπέζι με νόστιμες συνταγές ή και με παραλλαγές αυτών!

Εμείς σας παρουσιάζουμε συνταγές από όλη την Ελλάδα κάθε εβδομάδα, κι εσείς τις δοκιμάζετε και τις σχολιάζετε ή και προτείνετε εναλλακτικούς τρόπους εκτέλεσής τους, ανάλογα με τη μαγειρική παράδοση του δικού σας τόπου. Τι καλύτερο από το να αποκτούμε μαγειρικές εμπειρίες από τραπέζια που έχουν στρωθεί σε κάθε γωνιά της χώρας μας;

Για να σας ευχαριστήσουμε, αλλά και για να συγκεντρώσουμε σε ένα άρθρο όλες τις εναλλακτικές που προτείνετε στις συνταγές μας, καθώς και για να παρουσιάσουμε τις δικές σας προτάσεις για συνταγές, αφιερώνουμε το παρόν άρθρο σε εσάς – στη δημιουργικότητά σας και τη μοναδική νοστιμιά της κάθε συνταγής!

Μαζέψαμε λοιπόν τα σχόλιά σας από το Facebook του Χωριό και σας τα παρουσιάζουμε!

Αλμυρά καταϊφάκια από τον Ηλία Μαμαλάκη

Η φίλη μας Θεανώ Αναγνώστου προτείνει, τη λαχταριστή αυτή συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη, να την εκτελέσουμε σε στυλ τυρόπιτας, βάζοντας τα υλικά σε ταψί. Ανυπομονούμε να κόψουμε φρέσκο το κομμάτι μας από το ταψί με το ροδισμένο καταΐφι.

Σαλάτα με πένες και φέτα Χωριό

Όπως πολύ σωστά είπε η Θεανώ Αναγνώστου, με αγγούρι το πιάτο γίνεται πιο δροσερό. Ας το δοκιμάσουμε!

Ομελέτα με φέτα, ντομάτα και κρεμμύδια (καγιανάς)

Ο καγιανάς είναι διάσημος σε ολόκληρη την Ελλάδα, και εκτελείται με διάφορους τρόπους. Όσο υπέροχος είναι, τόσο πιο πολλές παραλλαγές έχει:

Από τη Θράκη, της Chrysa Lykoglou:
Στραπατσάδα (αν και, όπως αναφέρει και η φίλη, δεν υπάρχει σαν όρος θρακιώτικου φαγητού).
Ντομάτες, αβγά και γκαϊγκανάς (κρεμμυδάκια πράσινα με αβγά).

Από τη Μάνη, της Maria Tzimakopoulou:
Καγιανάς με αβγά, φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη και παστό ή λουκάνικο, με ελαιόλαδο.

Από την Κρήτη, της Maria Makraki:
Συνταγή με 3 υλικά – αβγά, τομάτα, λάδι.

Από την Κρήτη, της Glyko XamogelakiKriti:
Αβγά, πατάτες, ντομάτα, φέτα, κρεμμυδάκι τριμμένο, σκόρδο, ελαιόλαδο, όλα στο τσουκάλι με ρίγανη και θυμάρι.

Από την Ορεστιάδα, της Άννα Ορεστιάδα:
Στην εκτέλεση προσθέτουμε καβουρμά από Ορεστιάδα που συνδυάζεται τέλεια.

Χωριάτικη συνταγή της Eya Koytsoympa Koytsoympa:
Καγιανάς, με ντομάτα, τυρί και αβγό, έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά. Γρήγορος και λαχταριστός!

Η Dimitra Nikolopoulou τον ονομάζει “ντοματοκαγιανά”, με ντομάτα αυγό τυρί.

Επιλέγουμε τα υλικά που έχουμε περισσότερο όρεξη και εκτελούμε τον καγιανά μας όπως μας αρέσει!

Η φίλη μας Lucia Conalis είχε στείλει μια συνταγή για Μωβ Σαλάτα Οριεντάλ:

3 φλ λεπτοκομμένο μωβ λάχανο
1 κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
3 κ.σ. σουσάμι
½ φλ. Αμύγδαλα κομμένα κατά μήκος
1 πακέτο oriental noodles σε όποια γεύση προτιμάμε
3 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Ψήνουμε ελαφρά το σουσάμι και τα αμύγδαλα ίσα ίσα να πάρουν χρώμα. Ανακατεύουμε το λάχανο, το κρεμμύδι, το σουσάμι και τα αμύγδαλα σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε θρύψαλα με τα χέρια τα noodles και βάζουμε και αυτά στη σαλάτα.
Προσθέτουμε τα φακελάκια με τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο (αυτά που υπάρχουν μέσα στο πακέτο με τα noodles), και ανακατεύουμε και πάλι.
Καλύπτουμε και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο μια ώρα.
Προσθέτουμε ξύδι και ελαιόλαδο και είναι έτοιμη!

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μοιράζεστε το τραπέζι σας μαζί μας. Ταξιδεύουμε γευστικά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας απολαμβάνοντας παραδοσιακές νοστιμιές και την καλύτερη παρέα!

Το τραπέζι στρώθηκε, λάβετε θέσεις και καλή μας όρεξη!




ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 1 σχόλια.
  • 20 Νοεμβρίου, 2013 στις 12:44 μμ

    σε ευχαριστω για τις υπεροχες συνταγουλεςςςςςςςςςςςςς