TA ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κρέπες! Αλμυρές, γλυκές, για πρωινό ή ακόμα και μεταμεσονύκτιο γεύμα, είναι από τα αγαπημένα μας εδέσματα.
Μπορούμε να τις απολαύσουμε γλυκές, με φράουλες και σαντιγύ, με άλειμμα φουντουκιού, με τριμμένη σοκολάτα και μπισκότο, με λιωμένη λευκή σοκολάτα και κουβερτούρα, ή και αλμυρές, με Χωριό βιολογικό τυρί αγελάδος σε φέτες ή Χωριό ελαφρύ βιολογικό τυρί αγελάδος σε φέτες και γαλοπούλα, με φέτα και ντομάτα – ό,τι τραβάει η όρεξή μας!
Βλέποντας μάλιστα πόσο εύκολο είναι να τις ετοιμάσουμε, θα αποφασίσουμε να τις βάλουμε πιο συχνά στην καθημερινότητά μας!
Υλικά που θα χρειαστούμε
Ζύμη για κρέπες για 4 μερίδες
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- ½ κούπα γάλα
- ½ κούπα νερό
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος Χωριό, λιωμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το αλεύρι και τα αυγά, προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα και το νερό. Συνεχίζουμε με το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε λείο μείγμα.
- Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίχνουμε μια δόση ζύμης (κάθε δόση είναι ¼ κούπας) στο τηγάνι και το στριφογυρίζουμε ώστε να πάει η ζύμη παντού.
- Μαγειρεύουμε την κρέπα για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μια πλευρά. Με μια σπάτουλα γυρίζουμε από την άλλη και αφήνουμε και την άλλη πλευρά άλλα 2 λεπτά.
Σερβίρουμε τις κρέπες μας διπλωμένες σε ένα μεγάλο πιάτο, μαζί με λίγο άλειμμα φουντουκιού, με βατόμουρα και φράουλες, με σαντιγύ, με βούτυρο και μέλι. Ή μπορούμε να τυλίξουμε σε αυτές σοκολάτα και σπασμένα μπισκότα, μαζί με σπασμένους ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα.
Εμείς, επειδή δεν μπορούμε να αποφασίσουμε, διπλώνουμε σε μια λίγη γραβιέρα Χωριό μαζί με ζαμπόν και σε μια άλλη αλείφουμε φουντούκι – δεν μπορούμε να περιορίσουμε την απόλαυση!
Συνταγές με κρέπες