Κρέπες γλυκές με μπισκότο, μπανάνα και μαρμελάδα του Ηλία Μαμαλάκη
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κρέπες γλυκές με μπισκότο, μπανάνα και μαρμελάδα του Ηλία Μαμαλάκη

Γλυκές κρέπες με γέμιση μπισκότου σοκολάτας, μπανάνας, τριμμένης καρυδόψιχας και μαρμελάδας φράουλας, με υπογραφή Ηλία Μαμαλάκη. Απλά τέλειες.

6014
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μέσα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και το ανακατεύουμε καλά όταν θα θελήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Παίρνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ ως μεζούρα για την ποσότητα με την οποία κάθε φορά θα φτιάχνουμε την κρέπα μας. Σε ένα τηγανάκι ελαφρώς βουτυρωμένο με Xωριό Soft με βούτυρο τύπου Κερκύρας (ή Χωριό Βούτυρο Ελαφρύ με Κρεμώδη Υφή), αδειάζουμε το μίγμα από τις κρέπες με το οποίο το έχουμε γεμίσει, και αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί.
  3. Με μια σπάτουλα, μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη. Βγάζουμε την κρέπα από το τηγανάκι και επαναλαμβάνουμε μέχρι έως ότου να τελειώσει η ποσότητα της ζύμης μας.
  4. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με τη λιωμένη μπανάνα.
  5. Γεμίζουμε όλες τις κρέπες με το μίγμα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρυδόψιχα. Πιάνουμε την κρέπα από τις άκρες της, και τη διπλώνουμε στα 4, σα να είναι μαντιλάκια.
  6. Τις τοποθετούμε σε πιατέλα. Παράλληλα, χτυπάμε τη μαρμελάδα στο μπλέντερ μαζί με 3 κουταλιές νερό και τις περιχύνουμε με αυτό.
  7. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    Για τη ζύμη:
    2 ολόκληρα αυγά 10 γρ. Xωριό Soft με βούτυρο τύπου Κερκύρας ή Χωριό Βούτυρο Ελαφρύ με Κρεμώδη Υφή 100 γρ. αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 νεροπότηρο γάλα 2 κουταλιές της σούπας νερό 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ Xωριό Soft με βούτυρο τύπου Κερκύρας ή Χωριό Βούτυρο Ελαφρύ με Κρεμώδη Υφή
    Για τη γέμιση:
    10 γεμιστά μπισκότα σοκολάτα ψιλοθρυμματισμένα 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζαχαρούχο γάλα 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοτριμμένη 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας