17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2015

Πώς να φτιάξουμε λαχταριστές τηγανίτες

Ποιος είπε ότι οι τηγανίτες θέλουν πολύ χρόνο; Μπορούμε να απολαύσουμε τα διάσημα pancakes μέσα σε λίγα μόλις λεπτά!

Μπορεί να τις ετοιμάσουμε για πρωινό, μπορεί να λαχταρήσουμε κάτι γλυκό κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ετοιμάσουμε σε ελάχιστο χρόνο τηγανίτες, περιχύνοντάς τις στο τέλος με σιρόπι σοκολάτας, ή ακόμα και με τριμμένη σοκολάτα που θα λιώσει επάνω στα ζεστά pancakes.

Κι αν επιθυμούμε κάτι αλμυρό, μπορούμε να τσιγαρίσουμε λίγο μπέικον, και να προσθέσουμε ανάμεσα στις τηγανίτες Χωριό βιολογικό τυρί αγελάδος σε φέτες ή Χωριό ελαφρύ βιολογικό τυρί αγελάδος σε φέτες με μπέικον, έπειτα να τις κόψουμε σαν κέικ και να απολαύσουμε!

Μπορούμε να δημιουργήσουμε άπειρους συνδυασμούς με τις αγαπημένες μας τηγανίτες, αλμυρούς ή γλυκούς. Η μαγειρική, άλλωστε, θέλει φαντασία!

Υλικά για 4 άτομα
Έτοιμες σε 15 λεπτά

  • 2 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 ½ κούπες του τσαγιού γάλα
  • 2 κ.σ. Χωριό βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • Λίγο φυτικό ελαιόλαδο

Προαιρετικά

  • Βατόμουρα, κομμένο μήλο, μπανάνα, άλλα φρούτα
  • Σιρόπι σφενδάμου
  • Ξηροί καρποί – αμύγδαλα, καρύδια
  • Σιρόπι σοκολάτας
  • Σιρόπι ή μαρμελάδα φράουλας, μαρμελάδα βερίκοκο, κλπ
  • Χωριό βούτυρο αγελάδος
  • Μέλι

Για αλμυρές τηγανίτες, μπορούμε να τρίψουμε επάνω τους, όπως είναι ζεστές, γραβιέρα ή φέτα Χωριό, ή απλά να προσθέσουμε φέτες γραβιέρας ανάμεσα στα στρώματα τηγανίτας.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ περνάμε από ένα κόσκινο το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι, για να μην σβολιάσουν.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε λίγο το αυγό με το γάλα και έπειτα το προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι (βήμα 1) και ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο.
  3. Προαιρετικά, μπορούμε στο μείγμα στο μπολ να προσθέσουμε κομμάτια φρούτων που προτιμάμε, όπως μήλο, μπανάνα κ,λπ.
  4. Βάζουμε λίγο φυτικό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  5. Με μια βαθιά κουτάλα βάζουμε όσο μείγμα θέλουμε στο τηγάνι, για να πετύχουμε το πάχος και το μέγεθος που επιθυμούμε.
  6. Μαγειρεύουμε την τηγανίτα πρώτα από τη μια πλευρά. Μόλις αρχίζουν να εμφανίζονται φούσκες, μετά από τρία περίπου λεπτά, τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  7. Σερβίρουμε αμέσως με μέλι ή και κομματάκια Χωριό βούτυρο αγελάδος που αφήνουμε να λιώσουν επάνω στις ζεστές τηγανίτες. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε επίσης να πασπαλίσουμε με ξηρούς καρπούς, φρούτα, μαρμελάδα, σιρόπι σοκολάτας κ.λπ.

 




ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.