TA ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αυτή τη φορά φέρνουμε από το χωριό αγκινάρες!
Έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες που αποδεικνύουν ότι η αγκινάρα αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό, με υψηλή αξία για τον οργανισμό και την υγεία μας.
Είτε τις κάνουμε βραστές, είτε στον ατμό, είτε προτιμάμε το άνθος, τα πέταλα, ή τις καθαρίζουμε, οι αγκινάρες είναι σημαντικές, καθώς περιλαμβάνουν υψηλές ποσότητες βιταμινών και άλλων στοιχείων, απαραίτητων για την καθημερινή μας διατροφή.
Πότε τις βρίσκουμε
Βγαίνουν φρέσκες τον Μάρτιο.
Θρεπτικά συστατικά
- Φυτικές ίνες
- Βιταμίνη A
- Βιταμίνη B
- Βιταμίνη C
- Ασβέστιο
- Φώσφορο
- Βιταμίνη Κ
- Μαγνήσιο
- Χαλκό
- Φυλλικό οξύ
- Κάλιο
- Αντιοξειδωτικά
- Πρωτεΐνες
Μας κάνουν καλό
- Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα
- Δρουν ενάντια στις παθήσεις του συκωτιού
- Προστατεύουν τον οργανισμό από τα κρυολογήματα
- Δυναμώνουν και δίνουν ενέργεια
- Προστατεύουν τα κόκκαλα
Tips
- Στον πάγκο με τα λαχανικά, όταν διαλέγουμε αγκινάρες, θα πρέπει να προσέξουμε ώστε το κοτσάνι τους να λυγίζει σχετικά εύκολα.
- Τις πλένουμε πάντοτε πολύ καλά.
- Όταν τις μαγειρεύουμε, τις αλείφουμε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Γρήγορο γεύμα με αγκινάρες
Ένα νόστιμο ελαφρύ σνακ είναι αγκινάρες στον ατμό μαζί με άλλα λαχανικά, πχ μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότα, πατάτες, μερικά κυβάκια γραβιέρας Χωριό και λίγες σταγόνες κρέμα Βαλσάμικου ΤΟΠ.
Συνταγές με αγκινάρες
- Τηγανητοί κεφτέδες με καρδιά αγκινάρας
- Ντομάτες γεμιστές με ρύζι και μάραθο
- Αγκινάρες Παραγιομιστές (Ζάκυνθος)
- Αρακάς με αγκινάρες
- Αρνάκι με αγκινάρες και γιαούρτι
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΣ ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΟΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΛΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Ευχαριστούμε Vaso, Καλή Σαρακοστή!