Μπακαλιάρος με πατάτες, πουρέ κρεμμυδιού και σάλτσα μουστάρδας
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μπακαλιάρος με πατάτες, πουρέ κρεμμυδιού και σάλτσα μουστάρδας

Μια εξαιρετική συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, με πουρέ κρεμμυδιού και σπανακιού, ψητές ελιές, πατάτες και μουστάρδα. Θα τη λατρέψετε!

404
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και βάζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει.
  2. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι και αφήνουμε να ζεματιστούν για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Σουρώνουμε τα λαχανικά, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στύβουμε να στεγνώσουν.
  4. Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ, προσθέτουμε την ½ κούπα ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία, χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως και γαρνίρουμε με το αλάτι.
  5. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και γεμίζουμε με κρύο νερό.
  6. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακές.
  7. Σουρώνουμε καλά και κόβουμε τις πατάτες σε κυκλικές λωρίδες.
  8. Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε τις ελιές και το υπολειπόμενο ελαιόλαδο σε μια λεκάνη κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων.
  9. Τοποθετούμε τη λεκάνη στο φούρνο μικροκυμάτων και μαγειρεύουμε τις ελιές, σε υψηλή θερμοκρασία, σε 2 δόσεις, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές, για περίπου 5-6 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
  10. Στραγγίζουμε τις ελιές σε ένα χαρτί, αφήνοντάς τις να κρυώσουν.
  11. Τοποθετούμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε ένα ταψί και γαρνίρουμε με τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
  12. Ψήνουμε τα φιλέτα για περίπου 10 λεπτά – πρέπει να έχουν ψηθεί ολόκληρα τα φιλέτα και να έχουν πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
  13. Τοποθετούμε τα φιλέτα στα πιάτα, γαρνίρουμε με τις πατάτες στο πλάι, πασπαλίζουμε με τις ελιές και ραντίζουμε με τον πουρέ.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια (σχοινόπρασο) 1 κούπα σπανάκι ½ κούπα ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία Χοντρό αλάτι 450 γρ. μικρές πατάτες ¼ κούπα πράσινες ή μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες ¾ κούπας ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία 4 φιλέτα (170 γρ.) μπακαλιάρου, καθαρισμένα (χωρίς δέρμα) 3 κ.σ. μουστάρδας Dijon Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας