Παστίτσιο Τυλιχτό
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Παστίτσιο Τυλιχτό

Το παστίτσιο αλλιώς! Το αγαπημένο μας φαγητό παίρνει γεύση με γραβιέρα και βούτυρο Χωριό, ενώ μπορεί να σερβιριστεί και ως ορεκτικό

4012
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  2. Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί, σε δυνατή φωτιά.
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον πελτέ αραιωμένο, την ζάχαρη και όσο αλάτι χρειαστεί.
  5. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  7. Τα σουρώνουμε, τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, τον κιμά, το ασπράδι του αυγού και την μισή ποσότητα από το κεφαλοτύρι ή την γραβιέρα.
  8. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα ταψί.
  9. Παίρνουμε δύο φύλλα, τα οποία αλείφουμε ανάμεσα με βούτυρο.
  10. Γεμίζουμε κατά μήκος με μια καλή ποσότητα από τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε κεφαλοτύρι ή γραβιέρα και τοποθετούμε στο ταψί.
  11. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  12. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  13. Χτυπάμε ελαφρά το γάλα με τον κρόκο, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και αλάτι.
  14. Περιχύνουμε τα φύλλα και αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη.
  15. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η πίτα.
  16. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    Για τον κιμά

    500 gr. κιμά 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο 50 ml. κονιάκ 2 κουταλιές Χωριό βούτυρο Κερκύρας ή Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 1 κουταλιά της σούπα πελτές τομάτας 1 ξυλάκι κανέλας 4 κόκκους μπαχάρι ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο Αλάτι Πιπέρι

    Για τη γέμιση

    500 gr. μακαρόνια για παστίτσιο 1 ασπράδι αυγού 1 κουταλάκι του γλυκού Χωριό βούτυρο Κερκύρας ή Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 200 gr. κεφαλοτύρι τριμμένο ή Χωριό Γραβιέρα Ώριμη τριμμένη

    Για την πίτα

    1000 ml. γάλα 1 κρόκο αυγού ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 500 gr φύλλο κρούστας Χωριό Βούτυρο Κερκύρας ή Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, για την επάλειψη
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας