Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην ίδια κατσαρόλα.
Στην κατσαρόλα με τις πατάτες, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τον δυόσμο, τα τυριά, τη γραβιέρα και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε (αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα λαδωμένο ταψί, στρώνουμε τα 3 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε. Απλώνουμε τη γέμιση και φακελώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζουμε και κόβουμε την πίτα, βρέχουμε με λίγο νερό και πουδράρουμε με λίγο ψιλό σιμιγδάλι.
1 ½ kg καθαρισμένες πατάτες2 αυγά200 γρ. Χωριό Γραβιέρα Ώριμη κομμένη σε κύβους2 κ.σ. Χωριό Γραβιέρα Ώριμη ή και Μακράς Ωρίμανσης, τριμμένη1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο4 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο1 κούπα του τσαγιού γάλαΑλάτι-πιπέρι6 χωριάτικα φύλλα
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies:
Pingback: Πατατόπιτα με γραβιέρα και φρέσκο δυόσμο – Vlahasnews.gr