Πένες με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και εστραγκόν
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πένες με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και εστραγκόν

Όσοι έχουν αδυναμία στα ζυμαρικά, αυτή τη συνταγή θα την αγαπήσουν. Το κουκουνάρι, η λιαστή ντομάτα και το εστραγκόν κάνουν αυτό το πιάτο ξεχωριστό.

202
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τις πένες για 8 λεπτά και πριν σουρώσουμε κρατάμε 1 κούπα νερό από την κατσαρόλα.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα, το κουκουνάρι και στο τέλος το σκόρδο. Σωτάρουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό από τις πένες, το αλατοπίπερο και το εστραγκόν.
  4. Βράζουμε και μόλις δέσουν τα υλικά, ρίχνουμε τις πένες και ανακατεύουμε.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    ½ πακέτο πένες 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κ.σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα 1 κ.σ. κουκουνάρι 1 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο εστραγκόν 1 κούπα του τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 φλ. ελληνικού λευκό κρασί 2 κ.σ. Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά ή Χωριό βιολογική Γραβιέρα ή Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη Αλάτι-πιπέρι 2 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας