ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Από την ώρα που θα λιώσει, το αφήνουμε άλλα λίγα λεπτά (περίπου 6’) μέχρι να σκουρύνει στο χρώμα και να δούμε μικρές μαύρες κουκιδίτσες να σχηματίζονται στον πάτο του σκεύους. Θα μυρίζει όμορφα. [Τιπ: Βοηθάει να μην είναι αντικολλητικό/μαύρο το σκεύος, για να βλέπουμε το χρώμα του βουτύρου όσο ψήνεται] Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (170C αντιστάσεις) και στρώνουμε ένα ταψάκι (25x18cm ή μικρότερο) με λαδόκολλα, ώστε να εξέχουν οι άκρες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, το ταχίνι, τη βανίλια, το αλάτι και το αυγό. Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το «καμμένο» βούτυρο στο μείγμα μας. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να μην φαίνεται το αλεύρι.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Όσο πιο πολύ ψηθεί τόσο θα μοιάζει με μαλακό μπισκότο το αποτέλεσμα. Αν ψηθεί λιγότερο θα είναι πιο μαστιχωτό το εσωτερικό. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ταψί και το κόβουμε σε 12 κομμάτια.
- Για την επικάλυψη ανακατεύουμε με σύρμα το τυρί κρέμα και το μέλι σε ένα μπολάκι. Απλώνουμε λίγο σε κάθε μπάρα. Το γλάσο αυτό είναι ξινούτσικο για να ισορροπήσει με το αρκετά γλυκό blondie.
*Η μαλακή μαύρη ζάχαρη έχει πολύ σκούρο καφέ χρώμα και λέγεται επίσης και «υγρή». Την βρίσκουμε σε μεγάλα σουπερμάρκετ.
Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσουμε μικρότερο ταψάκι και βγουν πιο παχιά τα blondies, ίσως χρειαστούν 2-3 λεπτά παραπάνω ψήσιμο.
Pingback: Η τέλεια σπιτική λεμονάδα