Κέικ μόκα με κακάο και καφέ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κέικ μόκα με κακάο και καφέ

Τα κέικ είναι τα αγαπημένα μας, ειδικά αν φτιάχνονται με Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος!

5510
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε αρχικά το Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε για να πέσει η θερμοκρασία του. Φτιάχνουμε τον στιγμιαίο καφέ και στη συνέχεια ζυγίζουμε τα 60ml.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, διαστάσεων περίπου 13*23εκ.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την καστανή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα ελαφρώς. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τον καφέ και το γάλα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το κακάο, να ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 45-55’ περίπου (αναλόγως το φούρνο). Θα ελέγξουμε με οδοντογλυφίδα – αν βγαίνει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο, διαφορετικά θα αφήσουμε μερικά λεπτά ακόμα.
  5. Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το γλάσο.
  6. Για το γλάσο, ανακατεύουμε σε ένα μπολ την άχνη με το κακάο και ρίχνουμε σιγά-σιγά λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα.

 

Σημείωση: Μπορούμε να προσθέσουμε και 100γρ. σταγόνες κουβερτούρας για πιο πλούσια γεύση (στο βήμα 3).

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 50 γρ. κακάο 200 γρ. καστανή ζάχαρη 175 γρ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος 4 αυγά 60 ml καφές στιγμιαίος 3 κουτ. σούπας γάλα

    Γλάσο

    6 κουτ.σούπας άχνη 1 κουτ. γλ. κακάο Μερικές κουταλιές νερό
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας